Ga naar de inhoud
UEFA Nations League
speeldag 1

UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0

Is Leander Dendoncker de onverhoopte oplossing voor de Belgische defensie? "Op lange termijn zeker"

 do 9 juni 2022 17:33
Dendoncker kreeg gisteren tegen Polen de voorkeur op Boyata.
Dendoncker kreeg gisteren tegen Polen de voorkeur op Boyata.

6-1. Aanvallend haalden de Rode Duivels tegen Polen nog eens goed uit. Maar ook verdedigend, waar het probleem ligt, was de prestatie van woensdagavond opnieuw hoopvol. Eric Van Meir zag gisteren een "geslaagd experiment" van bondscoach Martinez: "Dendoncker is klaar voor het WK."

Eric Van Meir, 35 caps, werd in de jaren 90 zelf tot centrale verdediger omgeschoold bij de nationale ploeg en ziet in Dendoncker zijn ideale opvolger.

 

"Het werkte", opende de analist zijn betoog. "Ook omdat Alderweireld naast hem stond. Toby is één op één sterk. Zijn balrecuperatie en hoge pressing lagen aan de basis van 2 doelpunten van België."

 

"Toch vind ik Dendoncker nog altijd beter op het middenveld, zoals bij Wolverhampton. Alleen is bij België de concurrentie voor die positie te groot. Bovendien spelen de Duivels daar op balbezit en dan komen Tielemans, Witsel en De Bruyne beter uit de voeten dan Dendoncker die meer bijsluit."

Al is het niet zijn beste plaats, toch zie ik een toekomst voor Dendoncker in de centrale verdediging van de Rode Duivels.

Eric Van Meir

Dus ligt voor Dendoncker de nationale toekomst in het hart van de verdediging.

 

 "Vertonghen en Alderweireld zijn niet meer van de jongste, dus ik zie Dendoncker wel als alternatief na het WK in Qatar. Hij is jong en basisspeler in de beste competitie ter wereld. Voor mij is hij al klaar voor het WK."

 

"Zeker op lange termijn is Dendoncker de ideale oplossing voor het probleem in de verdediging."

Boyata zeker nog niet afschrijven

Al betekent dat niet dat er in de verdediging geen concurrentie is."Met een Boyata en een Denayer in vorm hebben we geen probleem in de verdediging. We mogen zeker Boyata nog niet afschrijven. Ik herinner me ook veel goede wedstrijden van hem, zoals die tegen Rusland op het EK. "


"Hij kende een moeilijk seizoen bij Hertha met degradatievoetbal in Duitsland. Dan kun je niet zomaar de knop even omdraaien. Waarschijnlijk zal hij nu, onterecht, in zak en as zitten omdat hij geslachtofferd werd voor de wedstrijd tegen Nederland."

Of het nu met Dendoncker was, of met Boyata, de uitslagen in beide wedstrijden zouden hetzelfde geweest zijn. 

Eric Van Meir

"Of het nu met Dendoncker was, of met Boyata, de uitslagen in beide wedstrijden zouden hetzelfde geweest zijn. Want tegen dit Polen was het natuurlijk makkelijker. Het heeft aanvallend minder kwaliteiten dan Nederland en zocht tussen de linies minder de ruimte."

Eric Van Meir.