Ga naar de inhoud

Proces Sepp Blatter (86) loopt vertraging op wegens gezondheidsklachten: "Ik kan niet goed ademen"

 wo 8 juni 2022 14:31

Het verhoor van voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter in de fraudezaak tegen hem is uitgesteld wegens gezondheidsklachten. "Hooggerechtshof, ik voel mij niet goed. Ik heb een klacht die steeds terugkomt en dan kan ik niet goed ademen", zei de 86-jarige Zwitser bij aanvang van het proces bij de rechtbank in Bellinzona.

"Ik ben niet in staat om te antwoorden", verklaarde Sepp Blatter in Zwitserland op dag een van zijn proces. Zijn advocaat Lorenz Emi vertelde kort daarna dat Blatter pijn op de borst heeft en ademhalingsmoeilijkheden. 

 

De federale rechtbank heeft het verhoor nu uitgesteld naar donderdag. Die dag zal ook medeverdachte, voormalig UEFA-voorzitter Michel Platini, een getuigenis moeten afleggen.

 

Blatter en Platini riskeren tot vijf jaar cel voor fraude, oneerlijk bestuur, misbruik van vertrouwen en valsheid in geschrifte. Het proces loopt tot 22 juni. Omstreeks 8 juli wordt een uitspraak verwacht.

Alles over het proces: