Ga naar de inhoud

GP Jef Scherens krijgt make-over en moet WK van Leuven jaarlijks doen herleven

 di 7 juni 2022 15:38
De Grote Prijs Jef Scherens wordt de Tour of Leuven - Memorial Jef Scherens.

Zeg vanaf nu niet langer de Grote Prijs Jef Scherens, maar wel de Tour of Leuven - Memorial Jef Scherens. De eendagswedstrijd, die op 7 augustus op de wielerkalender staat, krijgt naast een nieuwe naam ook een nieuw parcours, in de hoop om in Leuven elk jaar een wielerfeest te creëren dat aanleunt bij het WK van vorig jaar.  "Het wordt een herdenking aan dat volksfeest", luidt het bij de organisatie. 

Niet enkel plaatselijke ronden meer, maar een Flandrienlus rond Leuven van 115 km, daarna zes plaatselijke ronden in het hart van de universiteitsstad en in totaal 37 hellingen. Dat zijn de troeven die de vernieuwde Tour of Leuven - Memorial Jef Scherens in handen heeft om er een spannende en selectieve koers van te maken. 

 

"Het zal een groot wielerfeest worden, dat mensen samenbrengt", zegt burgemeester Mohamed Ridouani tijdens de voorstelling in de velodroom van Leuven. "We toonden tijdens het WK dat onze stad alles in huis heeft om voor een fantastische apotheose te zorgen. Op dat elan gaan we nu voort."

We toonden tijdens het WK dat onze stad alles in huis heeft om voor een fantastische apotheose te zorgen.

Mohamed Ridouani, burgemeester van Leuven

Jasper Stuyven, die ambassadeur is van de wielerwedstrijd, trad in een videoboodschap (hij rijdt momenteel de Dauphiné) de burgemeester bij: "Het was een ongelooflijk Wereldkampioenschap, machtig om mee te maken als renner zelf. Ik ben als Leuvenaar trots dat het jaarlijks herdacht zal worden met de Tour of Leuven - Memorial Jef Scherens."

6 keer de Wijnpers over

De start zal gegeven worden op de Grote Markt. In de zes plaatselijke ronden van bijna 14 km zullen de renners over de Keizersberg, de Leopold Decouxlaan, de Wijnpers en de Sint-Antoniusberg moeten. En op de Bondgenotenlaan zullen we weten wie de opvolger van de Italiaan Niccolo Bonifazio wordt.


Op dezelfde dag als de wielerwedstrijd is er, onder de naam Ride Leuven, ook de gelegenheid voor recreatieve renners en G-sporters om het vernieuwde parcours te ontdekken.

De Wijnpers tijdens het WK wielrennen.
Het volksfeest in Leuven tijdens het WK.
Niccolo Bonifazio won vorig jaar de laatste Grote Prijs Jef Scherens.
Gerelateerd: