Jago Geerts wordt 3e in Spanje en moet leiding afstaan in WK-stand MX2, Everts is 4e

 zo 29 mei 2022 18:21

Jago Geerts is derde geworden in de GP van Spanje, de 9e manche van het seizoen in de MX2. Onze landgenoot viel in de eerste rit, maar kon in de tweede rit nog wat terrein goedmaken. In de WK-stand ziet hij wel Tom Vialle de koppositie overnemen. Liam Everts deed het goed en werd vierde.

In Arroyomolinos kende Geerts een dag met twee gezichten. In de eerste rit ging onze landgenoot dramatisch van start met een valpartij in de eerste ronde. Geerts begon aan een inhaalrace en finishte uiteindelijk 9e.

 

In de tweede reeks verging het Geerts beter. Hij moest enkel de Fransman Tom Vialle, Geerts' dichtste concurrent in de WK-stand, voor zich dulden. Door zijn tweede plaats eindigt Geerts derde in de eindstand van de GP. 

 

Ook Liam Everts had een uitstekende dag. Everts werd zesde in de eerste reeks en vierde in de tweede reeks, goed voor een vierde plek in de eindstand.

 

In de WK-stand moet Geerts zijn leidersplaats afstaan aan Vialle, die met 382 punten er 10 meer heeft dan onze landgenoot. Everts staat dertiende, met 116 punten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
WK-stand MX2
  crosser motor punten
1. Tom Vialle (Fra)  KTM 382
2. Jago Geerts Yamaha 372
3. Simon Längenfelder (Dui) GasGas 287
4. Mikkel Haarup (Den) Kawasaki 266
5. Kevin Horgmo (Noo) Kawasaki 259
6. Andrea Adamo GasGas 227
13. Liam Everts KTM 116