Pep Guardiola na winnen Premier League: "Dit is moeilijker dan Champions League winnen"

Pep Guardiola won voor de vierde keer in vijf jaar de titel met City.

Het werd gisteren nog heel spannend in Engeland, toen Manchester City en Liverpool beiden nog kampioen konden spelen op de slotdag. In een geweldig dramatische wedstrijd tegen Aston Villa wist City uiteindelijk de titel veilig te stellen door 3 doelpunten te maken in minder dan 10 minuten. 

City-coach Pep Guardiola mocht al voor de vierde keer in vijf jaar tijd de beker van de Premier League in de lucht steken. De Spanjaard was na de match erg emotioneel.

 

"Deze jongens zijn legendes. In dit land de Premier League vier keer in vijf jaar winnen, dat gebeurt omdat deze jongens zo speciaal zijn. We zullen nog lang herinnerd worden", aldus Guardiola op de persconferentie nadien.

 

De titelstrijd was dit jaar ongezien spannend, omdat Liverpool ook nog kampioen kon spelen. Zij volgden op amper één puntje van City, dat gisteren een 0-2 achter nog omdraaide naar een 3-2, terwijl Liverpool met 3-1 won van Wolverhampton. Guardiola had na de wedstrijd veel lof over voor de grote rivalen.

 

"De grootte van je succes staat in direct verband met de sterkte van je rivaal. Ik heb nog nooit in mijn leven een team als Liverpool gezien. Proficiat aan hen, ze maken ons elke week beter en beter."

Premier League moeilijker dan Champions League?

Volgend weekend krijgt Liverpool, dat dit seizoen al de FA Cup en de League Cup pakte, een herkansing om eremetaal te winnen. Dan spelen ze in Parijs de Champions League-finale tegen Real Madrid. City moest het toernooi verlaten in de halve finale na een pijnlijk verlies tegen Madrid. Toch heeft Guardiola een duidelijke voorkeur.

 

"Een titel winnen zoals de Premier League is iets speciaals. Dat vond ik al toen ik nog een speler was. De Premier League winnen vind ik trouwens ook moeilijker. Het zijn heel veel weken met heel veel wedstrijden en je moet kunnen anticiperen op goede en slechte momenten."

 

"Daarmee wil ik niet zeggen dat de Champions League niet belangrijk is. Natuurlijk zou ik graag in Parijs staan volgende week om de finale te spelen. Het is gewoon helemaal anders om een heel seizoen te winnen of 7 matchen te winnen in een eindronde."

 

Volgend seizoen mag het sterrenelftal van City nog een kanjer toevoegen aan zijn selectie. Erling Haaland schuift namelijk aan bij de Engelse kampioenen. De Spaanse trainer bleef vaag over wat dat zal brengen.

"Het spijt me, maar ik heb nu echt niet de energie om aan volgend seizoen te denken. De laatste twee maanden zijn moeilijk geweest met de uitschakeling in de halve finale van de Champions League. Het is nu eerst tijd om te golfen", besloot Guardiola.