Ga naar de inhoud

Van de regen in de drop: Tom Dumoulin geeft op in Giro

 za 21 mei 2022 14:24
Hij moest al in de 4e rit naar de Etna lossen.
Tom Dumoulin kwam met ambitie naar de Giro, maar die kregen meteen een fikse knauw.

De Giro gaat voort zonder Tom Dumoulin. De Nederlander van Jumbo-Visma kwam met ambities, maar ook twijfels naar de Giro. Die ambities kregen al snel een fikse knauw en Dumoulin begon ook met zijn rug te sukkelen. Na een pittig begin van de 14e rit stapte de Giro-winnaar van 2017 af.

Dumoulin werd bij de outsiders gerekend in deze Giro, maar koersvolgers zetten ook veel vraagtekens achter zijn naam. In het Hongaarse openingsweekend slaagde de tijdrijder er niet in om de roze trui over te pakken van Mathieu van der Poel.

En op de 4e rit naar de Etna zakte Dumoulin meteen door het ijs. Daar was hij even niet goed van. Hij wist niet wat er aan de hand was, buiten het feit dat het harde werk niet opleverde wat hij hoopte.

Hij verlegde zijn focus op dagsucces en was wat blij dat hij als medevluchter Koen Bouwman aan de zege kon helpen in de 7e rit.

De voorbije dagen begon zijn rug op te spelen. Vandaag kon hij in een snedig openingsuur van een pittige rit op en af het peloton niet meer volgen. Dus hield hij het voor bekeken.

Team Jumbo-Visma kwam met een korte mededeling: "Tom kampte de voorbije dagen met zijn fysieke conditie, vandaar de opgave."

Dumoulin: "Ik ben op en leeg"

"De tank is leeg. Ik weet op dit moment niet zo goed wat ik erover kan zeggen", vertelt Dumoulin. "Dit is ontzettend balen. Ik kan geen vermogen wegtrappen zonder dat het pijn doet. De vorm is er simpelweg niet. Ik heb op dit moment geen antwoord op de vraag waar dat aan ligt."   

 

"Ik merkte dat ik niet beschikte over de beste benen in deze Giro. Desondanks was ik erop gesteld deze ronde uit te rijden en samen met de rest van de ploeg te finishen in Verona. Ik wilde zo op zijn minst de nodige wedstrijdkilometers in de benen krijgen." 

 

"Ik pepte mezelf iedere ochtend op om er het beste van te maken, maar dat lukt me simpelweg niet. Het lijf is momenteel op."   

 

Dumoulin gaat nu naar huis om de "teleurstelling een plekje te geven". "Daarna zien we weer verder", zo klinkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.