Ga naar de inhoud

Golfster Manon De Roey na eerste toernooizege: "Dit opent meer deuren"

 ma 16 mei 2022 15:25
Manon De Roey straalde na haar overwinning in Thailand.

Afgelopen weekend brak Manon De Roey de ban: ze won haar eerste toernooi op de European Tour. "Het is zeker een sprong voorwaarts", zegt de golfster. "Ik heb nu de smaak te pakken, wil nog meer winnen en ook Amerika is een doel."

"Ik heb er lang op moeten wachten"

Zaterdag boekte Manon De Roey haar eerste toernooizege op de European Tour, een dag later genoot ze van de aandacht op de golfbaan van Rinkven, waar de mannen de Soudal Open (DP World Tour) afwerkten. "Het is een fantastisch gevoel, ik heb er lang op moeten wachten en was er al een paar keer dicht bij."

 

De Roey had dit seizoen als doel een zege op de European Tour. Begin mei was ze al derde geworden op de Madrid Ladies Open en nu heeft ze die sneller dan verwacht beet. 

 

De zoete smaak van de overwinning smaakt duidelijk naar meer. "Ik heb nu de smaak te pakken gekregen, dus ik wil nog meer toernooien winnen", zei de 30-jarige De Roey aan Sporza. En ze deed ook nog een oproep. "Eind mei speel ik een toernooi in België en ik hoop dat iedereen komt kijken."

Ik kan nu meespelen in de majors. Ik moet mijn agenda herbekijken, maar dat doe ik met veel plezier.

Manon De Roey

"Het is zeker een sprong voorwaarts en het opent meer deuren. Ik kan nu meespelen in de majors (de belangrijkste golftoernooien). Ik moet mijn agenda herbekijken, maar dat doe ik met veel plezier." 


De Roey sprokkelde veel punten met haar zege. "Ik ga nu zo'n 60 plaatsen vooruit op de wereldranglijst, dat is wel een grote stap. Maar op het vlak van de ranglijst heb ik geen doel in mijn hoofd."


"Ooit eens de top 100 halen zou wel leuk zijn, maar momenteel blijf ik gewoon mijn spel spelen en ik zie wel waar ik uitkom. Ik ben niet zo bezig met die rankings, die is vooral belangrijk voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs."

"Amerika is zeker een doel, ik wil me meten met de besten"

De Roey maakt niet alleen een sprong op de wereldranglijst, op de ranking van de European Tour staat ze op plaats 3. "Er zijn voordelen verbonden aan mijn plaats op die ranking", legt De Roey uit.


"Zo wou ik dit jaar sowieso proberen om mij te kwalificeren voor de LPGA, het Amerikaanse profcircuit. Daarvoor moet je 3 kwalificatierondes overleven. Maar als ik op de Europese ranking in de top 10 sta, dan hoef ik enkel nog de laatste kwalificatieronde te spelen."


"Dat zou wel wat stress wegnemen, want zulke kwalificaties zijn altijd heel stressvol. Hopelijk kan ik rechtstreeks naar die finale kwalificatieronde en dan zie ik wel wat ik daar kan bereiken."


De Roey heeft haar zinnen gezet op de LPGA. "Amerika is zeker een doel. Ik wil mij meten met de beste van de wereld." Dat wordt niet evident. "Op de European Tour is de sfeer veel vriendelijker. Ik heb daar ook veel vriendinnen. Ik zal zien hoe het verloopt en of ik me in Amerika goed voel."

Gerelateerd: