Ga naar de inhoud

Belgische golftoppers zijn deze week aan zet in eigen land: "Hopelijk komen er veel fans"

Thomas Pieters.

Golfliefhebbers kunnen de komende dagen in eigen land hun hartje ophalen, want Schilde ontvangt de DP World Tour. Onze landgenoten Thomas Detry, Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts zullen er kunnen rekenen op de steun van de Belgische fans. "Het is een lastige baan, die veel concentratie vereist", weet Pieters.

Bekijk de reportage in het journaal

Golfen in de achtertuin

In 2018 en 2019 was Thomas Pieters zelf nog een van de drijvende krachten achter het Belgian Knock-out in Schilde. "Ik ben erg trots dat mijn familie destijds dit toernooi op poten gezet heeft, maar het bracht wel heel wat werk en stress met zich mee. Van die bekommernis ben ik nu af, ik kan mij volledig op de wedstrijd concentreren", zegt hij.

Pieters is vertrouwd met de Rinkven-golfbaan, al is dat geen garantie op succes. "Het is geen baan die me echt ligt", weet hij. "Op de korte en smalle banen, kan ik mijn lengte niet optimaal gebruiken. Het is een lastige baan, die veel concentratie vereist."

"Ik kijk er wel enorm naar uit om voor eigen publiek te spelen. Of ik hier ook mee ga doen voor de overwinning, is moeilijk te voorspellen. Donderdag beginnen we eraan en zien we wel. Tot nu was het seizoen niet slecht, maar dat biedt geen garantie."

Golfen in je spreekwoordelijke achtertuin, het is eens iets anders dan de halve wereld rondreizen. "Dat is speciaal. Het hele jaar door moet ik enorm veel reizen, nu ben ik op tien minuten hier. Het is fantastisch dat we nog eens vlak bij huis kunnen spelen. Ik hoop dat er veel fans zullen zijn."

"Het is een baan die me niet echt ligt", zegt Thomas Pieters over Rinkven.

Thomas Detry: "Ik wacht op het baby-effect"

Ook Thomas Detry tekende deze week present in Schilde. De 29-jarige Belg droomt van een eerste overwinning op de European Tour, voor eigen volk. "Dat zou heel mooi zijn", glimlacht Detry.

"De resultaten zijn dit seizoen nog niet zo goed. Toch voel ik dat ik dicht bij een topprestatie zit en blijf ik positief. Ik blijf geloven in mijn capaciteiten en mijn talent. Het zal echt wel eens in zijn plooi vallen."

In tegenstelling tot Pieters is Detry wel fan van Rinkven. "Deze golfbaan ligt me, het is een uitdagend en technisch parcours. Deze week winnen zou geweldig zijn. Ik ben er al een paar keer erg dicht bij geweest, twee jaar geleden werd ik twee keer tweede. Maar ik leg mezelf geen druk op."

"Ik ga gewoon proberen goed te spelen, zonder aan rankings te denken. Het is me al te vaak gebeurd dat de wereldranglijst, de Europese ranking of je plaatsen voor de Majors, te veel in mijn hoofd kroop. Je legt je zo onnodig druk op. Dat wil ik achter mij laten."

Misschien kan Detry, onlangs vader geworden van een dochtertje Sophia, wel profiteren van het baby-effect. "Veel spelers winnen een toernooi vlak nadat ze vader geworden waren. Daar wacht ik nog op", lacht hij. "Ik hoop dat het me ook overkomt. Sowieso helpt het gezinsleven wel om alles te relativeren."

Thomas Detry