Ga naar de inhoud

Topgolfster Manon De Roey wordt alsmaar beter: "Mijn doel is om een toernooi te winnen op de Europese Tour"

 ma 2 mei 2022 12:21
Manon De Roey is sterk begonnen aan de Europese Golftour

Manon de Roey (30) is goed bezig op de Europese Golftour voor vrouwen. De Antwerpse stond vorig jaar al op de Olympische Spelen in Tokio en volgens haar coach wordt ze elk jaar beter. "Ik wil in de top 5 eindigen deze Tour."

Het gaat stap voor stap vooruit voor Manon De Roey. Haar vooropgestelde doelen: top 5 eindigen in de Europese Tour, een toernooi winnen op die Tour en zich uiteindelijk plaatsen voor de nog hoger aangeschreven Amerikaanse Tour.

 

"Ik ben heel tevreden met mijn huidige stand", vertelt De Roey. "Het is belangrijk om een seizoen sterk te starten. Ik wil natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen en een toernooi winnen op deze Tour."

 

Volgens coach Jérôme Theunis wordt De Roey op elk onderdeel ieder jaar beter.

 

"Ik voel dat zelf ook wel", aldus De Roey. "Dankzij Jérôme ben ik fel verbeterd op mijn kortspel. Daar kan ik nu altijd op rekenen op mindere wedstrijddagen."

 

"Eén van mijn andere sterke punten is het feit dat ik ver kan slaan voor iemand van mijn lengte. Ik heb vroeger hockey gespeeld en dat heeft me echt geholpen."

Op ons niveau is golf 20% techniek en 80% mentale kracht.

Manon De Roey

De Roey is afgestudeerd als psychologe en erkent het feit dat golf een mentale sport is.


"Op ons niveau is golf 20% techniek en 80% mentale kracht. Op de Europese Tour kan iedereen op een bal slaan. Het draait erom of dat je kan omgaan met de druk en de stress."


"Golf kan echt frustrerend zijn. Er zijn dagen waar ik het gevoel heb dat ik wil stoppen en iets anders wil gaan doen. Uiteindelijk sta ik er de volgende dag toch weer en zo draai ik de situatie nog om in iets positiefs."

Bekijk hier de volledige reportage van Sportweekend