Ga naar de inhoud

Hazard keert terug in Real-selectie en "wil volgend seizoen zijn kwaliteiten tonen"

 za 14 mei 2022 14:30
Eden Hazard liet eind maart het metalen plaatje uit zijn rechterenkel verwijderen.

Voor het eerst sinds 20 maart prijkt de naam van Eden Hazard opnieuw in de wedstrijdselectie van Real Madrid. Carlo Ancelotti rekent op de Belg voor de wedstrijd van zondag tegen Cadiz. Courtois krijgt net als Benzema en Vinicius dan weer rust.

Real-coach Carlo Ancelotti maakte op zijn traditionele persconferentie bekend dat Eden Hazard opnieuw in de de selectie zit voor de voorlaatste wedstrijd in La Liga tegen Cadiz.

Onze landgenoot verscheen op 19 februari voor het laatst op het veld bij De Koninklijke en ging eind maart onder het mes om het metalen plaatje in zijn rechterenkel te laten verwijderen.

De Belg werkte vervolgens hard aan zijn terugkeer en wordt nu dus beloond met een plaatsje in de selectie. Mogelijks mag onze landgenoot zondag zelfs hopen op wat speelminuten.

"We hebben dit seizoen al veel wedstrijden achter de rug en de spelers zijn vermoeid", vertelde Ancelotti. "Ik denk dus wel dat Hazard minuten zal krijgen. We zullen immers moeten roteren.

"Aan de aftrap verschijnen, dat is een andere zaak. Voor mij is de hoeveelheid minuten niet van belang, wel de kwaliteit ervan", sloot de Italiaan af.

Ancelotti: "Hazard wil hier blijven om zijn kwaliteiten te tonen"

Tijdens het persmoment in de Spaanse hoofdstad viel ook nog maar eens de vraag over de toekomst van Hazard in Madrid. Ook daar antwoordde Ancelotti klaar en duidelijk op:

"Zijn toekomst hebben we niet besproken, want zijn plan is erg duidelijk: hij wil bij de club blijven om hier zijn kwaliteiten te tonen", aldus de trainer.

De winger heeft nog een contract tot medio 2024 bij Los Blancos.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.