Ga naar de inhoud

Paralympische wintersporters & medaillewinnaars Invictus Games op bezoek bij koning Filip en koningin Mathilde

 vr 13 mei 2022 18:20
Koning Filip en koningin Mathilde poseren samen met de atleten op de trappen van het paleis in Laken.

De paralympiërs die op de Winterspelen in Peking mooie prestaties hebben neergezet zijn vandaag samen met de medaillewinnaars van de Invictus Games uitgenodigd op het koninklijk paleis in Laken. Om het glas te heffen op hun prestaties. En om hun medaille aan koning Filip en koningin Mathilde te laten zien.

Bij de paralympische wintersporters tekende onder anderen de in Wilrijk geboren alpineskiester Linda Le Bon present. Le Bon nam deel aan 5 disciplines tijdens die Paralympische Winterspelen in Peking. 

 

Ze eindigde 5e in de supercombiné, 6e in de afdaling, 7e in de super-G, 11e in de slalom en 12e in de reuzenslalom. 

koning Filip
Koning Filip en een delegatie wintersporters.

Medaillewinnaars van de Invictus Games

De Invictus Games zijn de Spelen voor militairen en veteranen op wie het Engelse letterwoord W.I.S. van toepassing is. W.I.S. staat voor Wounded, Injured or Sick: met andere woorden gewond, geblesseerd of ziek.  

 

De Belgen haalden in Den Haag 8 medailles. Stef Wolput, Peter Caubergh en Frederik De Keyzer zorgden voor 6 stuks.

Koningin Mathilde
Koningin Mathilde en de atleten van de Invictus Games.

Stef Wolput behaalde op die Invictus Games een zilveren medaille op de 1.500 meter lopen, een bronzen medaille op 200 meter en 4x100 meter lopen.


"Ik ontmoette op de Invictus Games prins Harry, de eerste minister van Nederland, de eerste minister van België en nu koning Filip. Een mooi kransje", lacht hij.  

Ik ontmoette op de Invictus Games prins Harry, de eerste minister van Nederland, de eerste minister van België en nu koning Filip. Een mooi kransje!

Stef Wolput

Peter Caubergh, de legerarts met een beenprothese, behaalde twee zilveren medailles in het wielrennen. Zijn derde medaille behaalde Caubergh op de 4 x 100 meter atletiek.

 

Frederik De Keyser behaalde brons in het discuswerpen.

koningin Mathilde
Gerelateerd: