Ga naar de inhoud

Stef Wolput scoort al 3 van de 4 Belgische medailles op de Invictus Games

Patrice Lombet, Thierry Dutrieux, Stef Wolput en Peter Caubergh behaalden een bronzen medaille op de 4x100m op de Invictus Games.

De Invictus Games zijn de spelen voor militairen en veteranen op wie het Engelse letterwoord W.I.S. van toepassing is. W.I.S. staat voor Wounded, Injured or Sick, dus met andere woorden gewond, geblesseerd of ziek. Op dit moment worden ze georganiseerd bij onze noorderburen in Den Haag met 12 Belgische atleten. 

De eerste Invictus Games werden georganiseerd in 2014 in Londen. Daarna volgden er nog edities in Orlando, Toronto en Sydney. De 5e editie is dus op dit moment aan de gang in Den Haag. 

 

De Britse prins Harry en zijn vrouw Megan zijn er eregast, maar Harry is er vooral als initiatiefnemer van die Invictus Games.

 

Er doen momenteel 500 atleten aan mee uit 17 verschillende landen en die bekampen elkaar in 10 verschillende disciplines waaronder fietsen, atletiek, zwemmen, zitvolley, rolstoel rugby, rolstoelbasket en indoor roeien.

 

Voor de allereerste keer is er ook een Belgische delegatie in actie. Een van de Belgische atleten is Stef Wolput, zijn roepnaam is wolf. Hij heeft 3 al medailles te pakken. Een zilveren medaille op de 1.500 meter lopen, een bronzen medaille op 200m en 4x 100m lopen. 


Stef Wolput: "Het is het einde van een heel traject. We komen van heel ver terug, na een zware blessure of zware ziekte. En dit is zo een beetje de bekroning van onze weg, onze lange weg die we hebben afgelegd, terug naar het normale leven." 

 

"We hebben dat gedaan door middel van sport. Want wat is er beter dan sport om je te integreren in de maatschappij en weer je normale leven op te bouwen?"

Wat is er beter dan sport om je te integreren in de maatschappij en weer je normale leven op te bouwen

Stef Wolput

De komende dagen start hij ook nog in het indoor roeien en als wielrenner komt hij uit in de weg- en tijdrit. Er zitten wel nog meer medailles in, maar het is vooral heel hard genieten voor hem. De Invictus Games duren nog tot vrijdag 22 april.

 

"Voor iedereen die hier rondloopt, is Invictus Games wel echt een motivator. Er is hier een sfeer van vriendschap. Iedereen steunt iedereen." 

 

"Natuurlijk is het een sportcompetitie en natuurlijk willen we winnen. Maar de competitie is gedaan en we zijn vrienden en familie. En we weten van elkaar welk groot traject we hebben afgelegd om hier te kunnen staan", besluit Wolput.   

We weten van elkaar welk groot traject we hebben afgelegd om hier te kunnen staan

Stef Wolput