Ga naar de inhoud

Mark Cavendish hult zich al de hele Giro in stilzwijgen: wat speelt er in het hoofd van de Brit?

 do 12 mei 2022 15:16

Voor Mark Cavendish is het de “Giro di Silenzio”. De Brit lijkt al een hele week ongrijpbaar voor de pers. Zelfs de organisatie krijgt hem niet te pakken. “Speelt er iets in zijn hoofd of vreest hij alleen maar vervelende vragen over de Tour te krijgen?”, vraagt onze wielerman Renaat Schotte zich af.

Wie krijgt Mark Cavendish aan het praten? Met uitzondering van een vooruitblik in Boedapest en wat interviews na zijn ritzege houdt de Brit al de hele Giro de lippen stijf op elkaar.


Iedere ochtend staat onze man ter plaatse dan ook tevergeefs te wachten in de mixed-zone. “Zelfs de organisatie vangt bot”, klinkt het bij Renaat Schotte.

 

“De ploeg stuurt altijd Michael Mørkøv naar de pers. Die haalt dus niet enkel in de laatste rechte lijn, maar ook in interviews de kastanjes uit het vuur voor Cavendish. Speelt er iets in zijn hoofd? Of vreest hij alleen maar vervelende vragen over de Tour te krijgen? Het is voer voor speculatie.”

De ploeg stuurt altijd Michael Mørkøv naar de pers. Die haalt dus niet enkel in de laatste rechte lijn, maar ook in interviews de kastanjes uit het vuur. 

Renaat Schotte

Volgens Schotte een jammerlijke zaak. "Als renners en ploegen zelfs niet meer de moeite doen om naar de mixed-zone te komen, wordt de afstand tussen de pers en renners alleen maar groter. En meteen dus ook die met het publiek."

 

"Ik kon Cavendish wel één keer spreken bij de verkenning van de tijdrit. Toen was hij overigens heel vriendelijk en warm, maar iedereen weet dat hij een gemengde relatie heeft met de pers. Hopelijk duikt hij snel gewoon op in de mixed zone bij de start, want we missen de persoonlijkheid van Cav daar."

Gerelateerd: