Union-speler Senne Lynen (ex-Club) beleeft razend spannende titelstrijd noodgedwongen in tribune

Senne Lynen (links) als speler van de beloften van Club Brugge.

Van basisspeler naar nagelbijtende supporter. Het duel tussen Club Brugge en Union vanavond wordt sowieso een thriller, maar voor Senne Lynen (23) is de terugkeer naar Jan Breydel om verschillende redenen nog spannender. "Ik heb meer stress als supporter dan als speler."

2 oktober 2021 was een regenachtige zaterdagavond. Op 2.000 Cercle Brugge-fans na zorgden de lege tribunes in Jan Breydel voor een troosteloos decor. Het is nog 0-0 wanneer Senne Lynen invalt bij Union. Lynen is tot die tiende speeldag in actie gekomen in elke wedstrijd van promovendus Union in 1A. Meestal als basisspeler. 

 

Hij is een van de revelaties van het seizoensbegin. Tot het noodlot toeslaat. Na een onschuldig duel met Dino Hotic van Cercle scheurt Lynen zijn kruisband in zijn linkerknie. Zijn seizoen als speler van Union eindigt daar. In het Jan Breydelstadion.

 

Jan Breydel is vanavond ook het decor van de cruciale wedstrijd tussen Club Brugge en Union in de titelstrijd.

Nu begrijp ik de stress die fans voelen tijdens de play-offs.

Senne Lynen

Senne Lynen zal erbij zijn, maar niet als speler. Dat komt na 7 maanden revalidatie nog iets te vroeg. Wel als vurige supporter voor Union. 

 

"Ik heb meer stress als supporter dan als speler. Nu begrijp ik de stress die fans voelen tijdens de play-offs", zegt Lynen.

 

Jan Breydel is om nog een andere reden een bijzondere plek voor Senne Lynen. Hij heeft namelijk ook een verleden bij de jeugd van Club Brugge. 

 

"Een mooie periode. Ik heb er 4 jaar in de jeugd gespeeld en de voorbereiding mogen meedoen met de A-ploeg. Ik ken er dus nog wel wat mensen uit de staf en dus zijn matchen tegen Club speciaal."

 

"Ik ben voor de wedstrijd in het Dudenpark (afgelopen zondag) even dag gaan zeggen, maar tijden veranderen natuurlijk. Nu speel ik voor Union en hoop ik dat Union wint."

Senne Lynen (m) moet toekijken in de play-offs.

"Titel is woensdag nog niet beslist"

Winnen was wat Union niet deed afgelopen zondag. Door de 0-2-nederlaag tegen Club Brugge mogen de Brusselaars vanavond eigenlijk niet verliezen in Jan Breydel. 

 

Senne Lynen stapte meteen na de thuisnederlaag tegen Club naar Dante Vanzeir, die een penalty miste. Lynen klonk achteraf ook nog steeds strijdvaardig over de titelstrijd.

 

"Wat ik zei tegen Dante? Dat we vooral de kopjes nu niet mogen laten hangen. Club Brugge heeft zondag de titel niet gewonnen. Dat denken ze misschien, maar wij moeten woensdag klaar zijn voor de terugmatch."

 

"De titel zal volgens mij niet beslist zijn op woensdag. Als je kijkt hoe wij thuis hebben gespeeld tegen Club, dan zie ik ons zeker een resultaat pakken in Jan Breydel en dan volgen nog 2 matchen waar de titel pas echt beslist zal worden."

Laat Club Brugge maar denken dat ze kampioen zijn

Senne Lynen

Senne Lynen begin dit seizoen in actie tegen Anderlecht.

"Als we kampioen worden, ga ik sowieso vieren"

Als het sprookje van Union goed afloopt, dan zal Senne Lynen op de eerste rij staan om mee te vieren. "Ik sta dicht bij mijn wederoptreden. Jammer dat er nog zo weinig matchen zijn, daarom zal opnieuw trainen met de groep pas voor de voorbereiding in juni zijn. Ik blijf volgend seizoen bij Union en tegen dan ben ik opnieuw 100 procent."

 

"Ik moet er niet over liegen: het is heel pijnlijk om geen deel uit te maken van de ploeg op het moment dat die zo een mooi seizoen beleeft. Ik probeer mezelf wel dicht bij de ploeg te houden door van in het begin een of twee keer per week naar de club te komen, ik ging ook mee op stage en ik kom naar alle wedstrijden."

 

Ik moet er niet over liegen: het is pijnlijk om geen deel uit te maken van de ploeg op het moment dat die zo een mooi seizoen beleeft.

Senne Lynen

"Desondanks is het toch anders", is Lynen eerlijk.

 

"Als we kampioen worden, ga ik de titel sowieso vieren", lacht hij. "Ik denk dat het dan toch ook mijn titel is. Ik heb 10 matchen gespeeld, een seizoen duurt lang en iedereen van de staf en spelers heeft iets bijgedragen. Bij Union wordt niemand vergeten."

Bekijk de Sportweekend-reportage: met Senne Lynen naar Union - Club Brugge