Ga naar de inhoud

Golfer Nicolas Colsaerts vertelt geëmotioneerd over nierziekte: "Een zware beproeving"

 di 10 mei 2022 17:20
Nicolas Colsaerts
Nicolas Colsaerts

De DP World Tour strijkt deze week neer in Schilde, waar de Rinkven-golfbaan het decor vormt voor de Soudal Open. Ook Nicolas Colsaerts (39) tekent er present, na enkele moeilijke maanden door gezondheidsproblemen. "Het was een zware beproeving", vertelt Colsaerts.

Nicolas Colsaerts komt uit een zware periode, nadat in november bij hem een zeldzame nierziekte vastgesteld werd. Intussen is de golfer weer aan de betere hand en hij kijkt uit naar het toernooi in eigen land.

"Het gaat weer goed met mij en ik ben heel blij hier te zijn. Sinds maart leid ik weer een normaal leven. Er is nog wat onderzoek nodig om het helemaal achter mij te laten, maar momenteel zijn alle testresultaten goed", vertelt een geëmotioneerde Colsaerts.

"De behandeling in een zuurstofkamer heeft ook enorm veel verschil gemaakt. Mijn moreel is ook weer goed, in contrast tot de eerste maanden dit jaar. Vraag dat maar aan mijn vrouw. Zij was ongelooflijk. Zij  heeft me erdoorheen gesleurd. Het was een zware beproeving."

Ik zal niet zeggen dat golf naar het 2e plan is verschoven, maar het allerbelangrijkste is toch mijn gezondheid.

Nicolas Colsaerts

Veel heeft Colsaerts de voorbije maanden dan ook niet op de golfbaan gestaan. "Ik zal niet zeggen dat golf naar het 2e plan is verschoven, maar het allerbelangrijkste is toch mijn gezondheid. Mijn niveau is nog wel oké, denk ik, ik kan nog wel een balletje slaan. Alleen weet ik echt niet waar ik op dit moment sta."

"De toernooien waar ik speelde, was ik zowel mentaal als fysiek nog niet helemaal klaar. Dit wordt een echte test. Na dit weekend wil ik weten hoe het met mijn golf gesteld is."

"Ook als het toernooi vrijdag na twee rondes afgelopen is voor mij, zal ik met een grote glimlach op mijn gezicht van de baan stappen. Normaal ben ik heel competitief, maar nu ga ik zo veel mogelijk van dit toernooi proberen te genieten."

Gerelateerd: