Zwaar verdict voor Lucas Bijker: kruisbandscheur en 6 tot 9 maanden revalidatie

  Slecht nieuws voor KV Mechelen, maar vooral voor verdediger Lucas Bijker. De 29-jarige in Brazilië geboren Nederlander moet donderdag geopereerd worden en staat zes tot negen maanden aan de kant.

  Afgelopen vrijdag blesseerde Lucas Bijker zich in het duel tegen Racing Genk. De diagnose klinkt bijzonder zwaar. 

   

  Het gaat om een scheur in de voorste kruisband van de linkerknie. Kruisbandblessures zijn helaas bijna synoniem voor een lange revalidatie. KVM schat dat de verdediger tussen de zes en negen maanden buiten strijd zal zijn. 

   

  Bijker heeft in Mechelen nog een contract tot de zomer van 2023. Hij werd in de zomer van 2018 overgenomen van het Spaanse Cadiz. Dit seizoen kwam hij tot 28 duels voor de Mechelaars, die in de Europe play-offs strijden voor een Europees ticket.