Ga naar de inhoud

SD Worx 2 jaar langer hoofdsponsor van team Lotte Kopecky: "Lottes contractverlenging komt ook wel goed"

 di 3 mei 2022 18:13
Kopecky
Lotte Kopecky won dit voorjaar de Ronde van Vlaanderen.

Het Belgische bedrijf SD Worx heeft zijn verbintenis met de wielerploeg rond onder meer Lotte Kopecky verlengd tot 2026. Voor die gelegenheid blikte Kopecky zelf al eens vooruit naar het tweede deel van haar seizoen.

SD Worx is sinds vorig jaar hoofdsponsor van de ploeg die vroeger onder de naam Boels-Dolmans bekend stond. Sinds dit jaar heeft dat team met Lotte Kopecky ook een Belgische troefkaart. En dat smaakt blijkbaar naar meer voor het Belgische bedrijf.

 

"We hebben het contract verlengd tot 2026", zegt CEO Kobe Verdonck. "Zo willen we de ploeg de kans geven om zich te blijven ontwikkelen in een sport die snel aan het veranderen is. We willen de nummer 1 blijven."

 

Verdonck en co hebben niet geëist dat er nog meer Belgen naar het team zouden komen. "Als Belgisch bedrijf vinden we het natuurlijk leuk als een Belgische als Lotte succes heeft. Maar we houden onze handen af van het sportieve."

 

Erwin Janssen, de CEO van de wielerploeg, is uiteraard ook in zijn nopjes. "Nu kunnen we bouwen aan onze doelen voor de komende jaren. Het liep al goed, dus we waren er snel uit."

 

Betekent dit dat we binnenkort ook een contractverlenging voor Kopecky mogen verwachten? "We zijn allebei heel blij met elkaar. Dat zal op termijn wel goedkomen", maakt Janssen zich sterk.

In de Tour wil ik er vanaf dag 1 staan. Ik wil niets laten liggen.

Lotte Kopecky (SD Worx)

Kopecky: "Weekje rust heeft me mentaal deugd gedaan"

Na een weekje rust na haar voorjaar stond Lotte Kopecky ontspannen de pers te woord. "Ik heb even kunnen doen waar ik zin in had. Dat heeft vooral mentaal deugd gedaan."

 

Toch kijkt Kopecky nu al uit naar wat komt. "Volgende week vertrek ik op stage, waar ik ook de Ronde van Burgos aan zal koppelen. Daarna rijd ik de RideLondon Classique. Vervolgens is er een hoogtestage met de ploeg als voorbereiding op de Giro en de Tour."

 

Vooral op die Tour, de eerste editie van de vernieuwde Tour de France Femmes, heeft Kopecky haar zinnen gezet. "Daar wil ik zeker een ritje meepakken. Misschien ook een dagje geel. Of groen. Het is moeilijk om te voorspellen."

 

"Ik heb al eens naar de ritten gekeken, waar ik het beste tot mijn recht moet komen", zegt de winnares van de Strade en de Ronde. "Maar uiteindelijk wil ik er vanaf dag 1 staan en niets laten liggen."