Porsche en Audi stappen in Formule 1, bevestigt topman Volkswagen

  De geruchten circuleren al even in de paddock, maar de ceo van Volkswagen heeft nu bevestigd dat dochtermerken Audi en Porsche zullen instappen in de Formule 1. Met welk team ze precies gaan samenwerken, is nog niet bevestigd.

  Vorige maand kon het nieuws elk moment bevestigd worden: de Duitse luxemerken Audi en Porsche zouden hun (r)entree aankondigen in de koningsklasse van de autosport. Het bestuur van Volkswagen stemde in, maar een formele bevestiging kwam er nooit.

   

  In een gesprek op YouTube bevestigt Herbert Diess, de CEO van Volkswagen, nu toch dat Porsche en Audi willen meestrijden in de Formule 1.

   

  Volgens Diess zijn de plannen van Porsche al het meest concreet. Het zou in zee gaan met Red Bull en vanaf 2026 - als de nieuwe motorregels van kracht zijn - de motoren leveren aan het team van Max Verstappen. 

   

  Audi zou dan weer een bod van 500 miljoen euro op McLaren overwegen, weet persbureau Reuters. Er doen ook geruchten de ronde over een overname van Sauber, dat nu als Alfa Romeo actief is.

   

  Porsche heeft - in tegenstelling tot Audi - een verleden in de Formule 1. In de beginjaren stonden regelmatig auto's van het Duitse merk aan de start. In de jaren 80 boekte Porsche overwinningen als motorleverancier van McLaren.

  Een iconisch beeld uit de jaren 80: Niki Lauda in een McLaren, aangedreven door een Porsche-motor.