Ga naar de inhoud

Zaak rond toeristenvisa breekt Leopold heel zuur op: geen play-offs voor mannen, degradatie voor vrouwen

 do 28 april 2022 20:26

Hockeyclub Leopold is zwaar gestraft voor het illegaal gebruik van toeristenvisa. De mannen- en de vrouwenploeg verliezen alle punten van wedstrijden waarin respectievelijk Federico Monja en Agustina Albertario in actie kwamen. Het gevolg: de mannen spelen geen play-offs, maar barrages tegen degradatie. De vrouwen degraderen sowieso.

Het verhaal van Federico Monja en Agustina Albertario draait om toeristenvisa. De Argentijn en Argentijnse speelden in het begin van het seizoen enkele wedstrijden voor Leopold met zo'n visum.

 

Die regeling is toegestaan om mensen die tijdelijk in ons land zijn de mogelijkheid te bieden om zich aan te sluiten en wedstrijden te spelen, maar het is verboden om hen een vergoeding te geven. Geen salaris en ook geen vergoeding in natura. 

 

Met andere woorden: wie met een toeristenvisum speelt, moet lidgeld betalen, een shirt kopen, enzovoort.

 

Elf clubs legden klacht in tegen het opstellen van Monja en Albertario door Leopold met zo een toeristenvisum. Het Controle Comité van de hockeybond gaf hen donderdag gelijk. De twee Argentijnen hebben wel degelijk voordelen in natura gekregen van Leopold. 

 

Dat is niet verwonderlijk aangezien het gaat om twee topspelers. Zeker Agustina Albertario is een absolute wereldtopper bij de vrouwen. 

 

De gevolgen voor de gerenommeerde hockeyclub uit Ukkel zijn niet min. Leopold krijgt een forfaitnederlaag aangesmeerd in alle wedstrijden waarin Monja of Albertario speelden. 

 

De mannenploeg verliest zo 17 punten in de stand en zakt van een play-offplaats naar de 10e plaats. Daardoor moet het barragematchen spelen voor het behoud. De vrouwenploeg zakt naar de laatste plaats en degradeert.

 

De beslissing van de hockeybond was noodzakelijk, want dit weekend beginnen de play-offs.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: