Ga naar de inhoud

Léopold verliest koppositie in het hockey omdat trainer Corradini hen ondanks schorsing toch coachte

 di 12 april 2022 21:18

Léopold, tot dinsdag aan de leiding in de ION Hockey League, moet zijn leidersplaats afstaan aan Waterloo Ducks. De Koninklijke Belgische Hockey Bond (KBHB) heeft de Brusselse club een 0-5 forfaitnederlaag opgelegd voor de partij die het zondag met 5-1 won tegen Antwerp. 

De KBHB merkte op dat Tom Boon en co tegen Antwerp gecoacht werden door Agustin Corradini, hoewel die geschorst was.

 

"Agustin Corradini had een derde gele kaart gekregen als staflid tijdens een vrouwenwedstrijd eerder op de dag", zo klinkt het bij de KBHB.

 

Volgens het reglement mocht hij na die partij geen coachende functie meer uitoefenen, wat hij diezelfde dag toch deed in de partij tegen Antwerp.

 

In de stand leidt Waterloo Ducks nu met nog één speeldag van het reguliere seizoen voor de boeg met 39 punten. Léopold volgt met 37 punten, voor Racing (36), Gantoise (35) en Braxgata (34).

 

Léopold heeft overigens nog andere katten te geselen op administratief vlak. Op 21 april moet de club zich voor het Controlecomité van de bond verdedigen na klachten van verschillende clubs over het opstellen van Frédérico Monja en Agustina Albertario in het begin van het seizoen.