Ga naar de inhoud

Kwiatkowski lacht in zijn vuistje: Finish Amstel Gold Race blijft tot 2027 in Valkenburg

 di 26 april 2022 20:22
Na een correctie stond Michal Kwiatkowski (Ineos Grenadiers) dit jaar op het hoogste schavotje in Valkenburg.

De finish van de Amstel Gold Race is al twee jaar op rij veelbesproken. De winnaar in Valkenburg werd twee opeenvolgende keren door een finishfoto beslist. Derde keer is trakteren? De organisatie van de Amstel Gold Race waagt alleszins dat gokje door de finish tot 2027 vast te pinnen op dezelfde plaats - in Valkenburg.

De finish van de Amstel Gold Race is ook de komende vijf jaar in de gemeente Valkenburg aan de Geul. Valkenburg en de organisatie van de Nederlandse wielerklassieker hebben laten weten dat het contract is verlengd tot en met 2027. De eindstreep ligt er al sinds 2003.

 

"Twintig jaar geleden kozen wij ervoor om de finishlijn naar de gemeente Valkenburg aan de Geul te verleggen", zegt koersdirecteur Leo van Vliet. "Daar hebben we nog geen moment spijt van gehad. De Amstel Gold Race voelt zich thuis in Valkenburg en we verlengen daarom graag de samenwerking voor nog eens vijf jaren."   

 

De Pool Michal Kwiatkowski won op 10 april voor de tweede keer in zijn carrière (na 2015) de Amstel Gold Race. De renner van INEOS Grenadiers versloeg na 254 km tussen Maastricht en Valkenburg de Fransman Benoit Cosnefroy in een millimetersprint. 

 

Tiesj Benoot vervolledigde het podium. Wout van Aert was de beste in 2021.   De 57e editie van de Nederlandse klimklassieker wordt gereden op zondag 16 april 2023.

Gerelateerd: