Ga naar de inhoud

Sterrenslag! Deschacht en De fauw nemen afscheid met heel wat oude bekenden in Legends Game

 za 16 april 2022 18:17
Davy De fauw en Olivier Deschacht
Davy De fauw en Olivier Deschacht met hun kroost.

Onder een stralende lentezon hebben Olivier Deschacht en Davy De fauw nog eens hun voetbalschoenen aangetrokken. De voormalige voetballers van Zulte Waregem (en Anderlecht) hadden heel wat sterren opgetrommeld voor het Legends Game in het Regenboogstadion. Herkent u ze?

Deschacht: "Het was een perfecte dag"

"Het was echt een competitiewedstrijd, zoals ik voorspeld had", vertelde Olivier Deschacht. "Iedereen ging vol aan de bak. Het was geen show, alleen in de laatste minuten toen de kindjes erin kwamen."

 

"Mijn ploeg was nog redelijk fit. Ik ben trots. Het is een perfecte dag geweest. Goed weer, veel mensen van vroeger en supporters die speciaal gekomen zijn. Het was een mooi afscheid. Het is leuk dat iedereen de moeite gedaan heeft om te komen. Dat doet me een groot plezier."

 

Wat brengt de toekomst nog voor Deschacht? "Nu is het echt gedaan en focus ik me op mijn trainerschap bij de U21. We gaan naar het EK. Een paar wedstrijden analyseren en that's it."

De fauw: "Een ideaal afscheid"

"De eerste helft was lastig omdat ik op mijn adem heb getrapt. In de tweede helft kwam ik er wat meer door en kwam ik in mijn ritme", lachte Davy De fauw.

 

Ook de kinderen van Deschacht en De fauw speelden een rol en mochten scoren op het einde van de wedstrijd. "Mijn kinderen zijn mijn 2 schatten. Ze zijn er altijd voor mij. Ik ben eigenlijk heel blij dat ze mij nog hebben zien voetballen", aldus De fauw.

 

"Het was een ideaal afscheid voor iedereen. Dat de kinderen konden scoren, is een droom die werkelijkheid werd voor hen. Nu gaan we vanavond lekker genieten met iedereen. Een mooi feestje bouwen."

Veel bekende gezichten in Team De fauw. Onder meer Vormer, Vossen en Skulason zijn aanwezig.
Ook Team Deschacht is goed vertegenwoordigd met spelers als Defour, Vanderhaeghe, Boussoufa,...
Bram Van Driessche is scheidsrechter met dienst.
Sherjill MacDonald was de maker van het openingsdoelpunt.
Skulason maakte tot groot jolijt van Jelle Vossen de 1-1 voor team De fauw.
Jelle Vossen en Roland Juhasz.
Mbark Boussoufa.
Een gele kaart kon uiteraard niet ontbreken voor De fauw, for old times sake.
Milan Jovanovic bracht Team Deschacht nog op voorsprong met de 2-1.
Na de 2-1 vallen de kinderen van De fauw en Deschacht in. Zij mochten allemaal scoren. Einduitslag: 4-3 voor Team Deschacht.
Na de wedstrijd verzorgde Regi de platen voor het afscheidsfeest.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.