Ga naar de inhoud

Michal Kwiatkowski: "Wist van vorig jaar met Pidcock dat je even moet wachten, ongelooflijk dat het weer gebeurt"

 zo 10 april 2022 16:52

Michal Kwiatkowski won voor de tweede keer de Amstel Gold Race, al werd Benoît Cosnefroy vlak na de finish tot winnaar uitgeroepen. "Ik heb van de ontknoping met Tom (Pidcock) vorig jaar geleerd dat je na de finish best wat wacht."

Michal Kwiatkowski ging door een achtbaan van emoties vlak na de veelbesproken finish van de Amstel. "Ik was natuurlijk eerst supertriest, want voor mij telde enkel de zege. Iedereen in de ploeg rekende op mij."

 

"Cosnefroy deed het meeste werk in de ontsnapping, maar dat was omdat ik met Tom (Pidcock) achter mij het verschil niet hoefde te maken."

 

"De sprint was heel erg zwaar. Ik had er veel vertrouwen in dat ik zou kunnen winnen, maar Cosnefroy bleef maar versnellen."

 

"Ik wist van vorig jaar met Tom dat je na de finish best nog wat wacht (om te weten wie de winnaar is). Het is niet te geloven dat het weer zo gebeurt."

 

Voor Kwiatkowski is het de eerste zege in 1,5 jaar. De ex-wereldkampioen hoopt dat het het einde is van een moeilijke periode. "Ik heb corona gehad, griep ook,... Mijn hele programma werd overhoop gehaald. En nu win ik de Amstel. Ik wist dat die zege ooit zou komen."

Amstel Gold Race klassement

naamresultaatploeg
1
Michal Kwiatkowski
6:01:19
INEOS GrenadiersIGD
2
Benoît Cosnefroy
+0
AG2R - Citroën TeamACT
3
Tiesj Benoot
+10
Jumbo - VismaTJV
4
Mathieu van der Poel
+20
Alpecin - FenixAFC
5
Alexander Kamp
+20
Trek - SegafredoTFS
6
Kasper Asgreen
+20
Quick-Step - Alpha Vinyl TeamQST
7
Michael Matthews
+20
Team BikeExchange - JaycoBEX
8
Stefan Küng
+20
Groupama - FDJGFC
9
Marc Hirschi
+20
UAE Team EmiratesUAD
10
Dylan Teuns
+20
Bahrain VictoriousTBV
Gerelateerd: