Ga naar de inhoud

4 miljoen euro voor Hand van God-shirt? Familie Maradona beweert dat verkeerd truitje geveild wordt

 do 7 april 2022 10:00
Diego Maradona
Diego Maradona scoort in de kwartfinales van het WK in 1986 met zijn hand.

Dochter Dalma Maradona en zijn ex-vrouw Claudia Villafane beweren dat Sotheby's een verkeerd shirt veilt van de legendarische voetballer Diego Maradona. Het veilingshuis zegt dat het shirt waarin Maradona zijn twee historische doelpunten maakte op het WK voetbal van 1986 onder de hamer gaat, maar dat klopt volgens dochter Dalma niet. 

In het bewuste shirt van het Argentijnse voetbalelftal scoorde Diego Maradona in de kwartfinale tegen Engeland (2-1-winst). Na een solo vanaf de middenlijn maakte hij een doelpunt met "de hand van God".

 

Sotheby's verwacht dat het shirt minstens 4 miljoen euro zal opbrengen. Engeland-middenvelder Steve Hodge is de huidige eigenaar van het beroemde truitje.

 

Hij ruilde het shirt met Maradona na de wedstrijd, waarna dat in een voetbalmuseum in Manchester terechtkwam.

 

Volgens de dochter en de ex-vrouw van Maradona is dat het shirt dat Maradona in de eerste helft droeg. Het truitje waarin hij beide goals maakte, was een ander.

 

"Ik weet zeker dat Hodge het niet heeft en ik weet wie het wel heeft," aldus Dalma Maradona. "Ik wil niet zeggen wie het heeft, want dat is gek."

Ik weet zeker dat Hodge het niet heeft.

Dalma Maradona
voetbalshirts
Om dit shirt (in het midden van de foto) gaat de discussie.

"Het is ons woord tegen dat van die ex-speler"

Veilinghuis Sotheby's zegt dat het speciale technieken heeft toegepast om er zeker van te zijn dat het shirt is te koppelen aan de twee doelpunten, maar ex-vrouw Villafane is daar niet van onder de indruk.


"Het is ons woord tegen dat van die ex-speler. Ik denk ook niet dat hij het geld nodig heeft, tenzij hij het veilt voor een goed doel," vertelde ze aan de krant Clarin. "Het zou goed zijn als de Argentijnse voetbalbond het zou kopen."


De veiling staat online van 20 april tot 4 mei. Maradona overleed op 25 november 2020.

Diego Maradona
Maradona in actie tegen Engeland in de kwartfinales van het WK in 1986. In de volgende ronde zou hij ook de Rode Duivels oprollen.