Ga naar de inhoud

Jos Verlooy op onervaren maar talentvolle Luciano naar WB-finale: "Het is een heel slim paard"

 di 5 april 2022 20:37

Van woensdag tot zondag probeert Jos Verlooy in Leipzig te doen wat geen enkele Belg hem heeft voorgedaan: de Wereldbekerfinale jumping winnen. "Met mijn onervaren paard Luciano lijkt mij top 10 al een mooi doel. Alles wat beter is, is mooi meegenomen."

Jos Verlooy is deze week de enige Belg die in actie komt in de finale van de Wereldbeker jumping in Leipzig. "Pieter Clemens had zich ook geplaatst, maar hij heeft afgezegd omdat hij vindt dat zijn paard niet genoeg ervaring heeft."

 

Nochtans zit Verlooy in hetzelfde schuitje. Met Luciano sprong hij nog maar 3 wedstrijden indoor. "Het zal de eerste grote wedstrijd worden waaraan hij deelneemt. Maar Luciano maakt veel vooruitgang, daarom koos ik er ook voor om toch deel te nemen. Zondag zullen we zien of dat de juiste keuze was."

 

Verlooy vertoefde de voorbije weken in de VS om Luciano en zichzelf klaar te stomen. "Ik heb hier wel naartoe geleefd. Ik voel mij zeer goed en kijk ernaar uit."

 

Ook Luciano toonde al dat het met de vorm snor zit. "Ik voelde meteen dat dit een paard met potentieel is. Hij heeft heel weinig moeite met de hoogte en breedte van de sprongen en is bovendien een slim paard. Hij zal zelden 2 keer dezelfde fout maken. Luciano wil ook steeds beter worden."

Luciano is een heel slim paard. Hij zal zelden 2 keer dezelfde fout maken.

Jos Verlooy

Dat kan hij ook deze week al tonen. "Hij voelt dat zelf ook dat er een belangrijke week aan zit te komen. De trainingen worden immers intensiever. Door zijn onervarenheid is het moeilijk om in te schatten waar we kunnen eindigen. Top 10 is zeker en vast het doel, hopelijk kan het nog beter. Dat zou dan mooi meegenomen zijn."

 

Naar wie kijkt Verlooy dan voornamelijk voor de hoofdvogel? "Dan denk ik in de eerste plaats aan de Nederlander Harrie Smolders, maar je hebt ook McLain Ward, die de Wereldbekerfinale al eens heeft gewonnen. En voor de rest de bekende namen: Steve Guerdat, Marcus Ehning,... Het zal een moeilijke strijd worden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.