Ga naar de inhoud

Pieter Devos opent Global Champions Tour met vierde plaats in Doha

Pieter Devos (archief).

Pieter Devos was vandaag de beste Belg in de openingsmanche in de Global Champions Tour. Devos en zijn merrie "Mom's Toupie" werden in de barrage-fase in de Grand Prix van Doha 4e.  Onze landgenoot strandde 43 honderdsten van het podium.

Pieter Devos is vandaag vierde geworden in de Grand Prix van Doha, de openingsmanche in de Global Champions Tour. Met de 15-jarige merrie "Mom's Toupie" vormde onze 36-jarige landgenoot één van vier foutloze combinaties in een barrage met acht.

 

De Duitser Ludger Beerbaum stak met de 10-jarige merrie Mia de zege en de bijbehorende 123.750 euro op zak. De Zweed Henrik von Eckermann werd met zijn Belgische ruin King Edward op 56 honderdsten tweede, de Nederlander Jur Vrieling met Long John Silver op 1"84 derde. 

 

Devos strandde op 2"27 van de zege en 43 honderdsten van het podium. Daarmee was hij de enige Belg in de barrages. 

 

Jérôme Guéry werd met Quel Homme 17e, Niels Bruynseels met Cristel 24e en Olivier Philippaerts met Miro 25e . Gregory Wathelet (Cocktail) en Pieter Clemens (Agadance) gaven op.