Ga naar de inhoud

Beste Belg Dylan Teuns (6e): "Op de Koppenberg zat ik te ver"

 zo 3 april 2022 17:13
Dylan Teuns
Dylan Teuns (m) is lang op achtervolgen aangewezen.

De enige Belg in de top 10 van de Ronde van Vlaanderen luistert naar de naam Dylan Teuns. "Ik zat net te ver om hoger te eindigen", zegt de 30-jarige renner van team Bahrain in onze studio.

Bij afwezigheid van topfavoriet Wout van Aert eindigden niet Tiesj Benoot of Jasper Stuyven het hoogst in Oudenaarde, wel Dylan Teuns. Hij kwam als 6e over de streep.

"Ik wist dat ik over goede benen beschikte", vertelde hij na de koers. "Helaas zat ik te ver om mee te strijden voor de zege. Op de Koppenberg heb ik de slag gemist."


In het zicht van de finish zag Teuns de koplopers en de achtervolgers rijden. "Jammer dat we er niet meer zijn bijgeraakt voor de sprint", vindt Teuns.


"Mijn ploegmaat Wright zat door zijn beste krachten heen en Küng weigerde te rijden, omdat zijn teamgenoot Madouas nog voor hem uitreed."


Van Aert zit thuis met een coronabesmetting, Teuns heeft er een achter de rug. "Ik denk dat ik die situatie goed heb aangepakt. Ik ben niet in paniek geschoten, ik ben lang van mijn fiets gebleven, om pas vorige week in Catalonië weer te koersen."

Jammer dat ik er niet meer bij raakte voor de sprint.

Dylan Teuns

"Ook scoren in de Ardennen"

Volgende week staat Dylan Teuns ook aan de start van Amstel Gold Race, voor Parijs-Roubaix past hij.


"Die kalenderwijziging komt me goed uit. Het geeft me extra recuperatie voor de Ardense klassiekers, waar ik ook wil scoren."

Benoot: "Ik kreeg het deksel op mijn neus"

  • Tiesj Benoot (13e): "Op de Kwaremont zat ik wat te ver. Daarna heb ik misschien iets te veel gedaan in de achtervolging met Dylan en Küng. Voor die inspanning kreeg ik het deksel op mijn neus. Zonde, want anders rijd ik voor de 4e of 5e plaats. Ik had nochtans geen superdag. We hebben Wout van Aert wel gemist en dan viel Christophe Laporte ook nog. Het was geen perfecte wedstrijd voor ons."
 
  • Oliver Naesen (41e): "Het was eerder mentaal dan fysiek overleven. Op de Kwaremont vielen de maskers spijtig genoeg af. Ik zat goed geplaatst, maar die mannen waren niet te volgen. Ik ben nog nooit zo steendood geweest na de finish dan nu. Hopelijk ben ik tegen Roubaix er helemaal door."

Rituitslag Ronde van Vlaanderen

naamresultaatploeg
1
Mathieu van der Poel
6:18:30
Alpecin - FenixAFC
2
Dylan van Baarle
+0
INEOS GrenadiersIGD
3
Valentin Madouas
+0
Groupama - FDJGFC
4
Tadej Pogacar
+0
UAE Team EmiratesUAD
5
Stefan Küng
+2
Groupama - FDJGFC
6
Dylan Teuns
+2
Bahrain VictoriousTBV
7
Fred Wright
+11
Bahrain VictoriousTBV
8
Mads Pedersen
+48
Trek - SegafredoTFS
9
Christophe Laporte
+48
Jumbo - VismaTJV
10
Alexander Kristoff
+48
Intermarché - Wanty - Gobert MatériauxIWG
Lees ook: