Thibau Nys glundert na eerste podium bij de elite: "Meteen mee zijn, is wereld van verschil"

 zo 20 februari 2022 17:11

Thibau Nys straalde op het podium in Oostmalle. Niet onlogisch, want het is zijn allereerste top 3-notering bij de elite. En dat na een moeilijk seizoen. "Daar mag vanavond een feestje op volgen", glundert hij. 

De veldrit in Oostmalle had ook volledig anders kunnen lopen. Maar door een grote valpartij na de eerste bocht moest het halve peloton voet aan grond zetten. Thibau Nys zat aan de goede kant van de valpartij en reed vervolgens de hele cross mee vooraan. 

 

"Ik had dit podium vandaag niet verwacht", zegt hij. "Alles zat mee. Ik heb vandaag eens gevoeld wat het doet om meteen mee te zijn bij de start. Je kunt dan zoveel krachten sparen en je moet niet achtervolgen. Wanneer het ertoe doet, heb je nog een paar cartouches over."

Lees ook:

Het veldritseizoen van Thibau Nys liep niet echt van een leien dakje. Eerst brak hij zijn sleutelbeen, vervolgens liep Nys ook een schouderblessure op tijdens het BK in Middelkerke. De Belg raakte maar net op tijd klaar voor het WK in Fayetteville, waar hij brons veroverde.


"Het was een seizoen met knip- en plakwerk, met ups en downs, mentaal best zwaar. Maar om het zo dan toch af te sluiten, is ideaal. Het gevoel was vaak best goed in de loop van dit seizoen, maar ik heb het niet altijd kunnen laten zien. Dat is jammer."

 

En nu? "Vanavond een goed feestje. Daarna neem ik even rust om er dan weer vol tegenaan te gaan op de weg."

Lees ook: