Ga naar de inhoud

Ajax hoorde al voor contractverlenging van grensoverschrijdend gedrag Overmars

 zo 13 februari 2022 17:13
Van der Sar en Overmars.

De directeur en Raad van Commissarissen van Ajax was al voor de contractverlenging van Marc Overmars op de hoogte van het grensoverschrijdende gedrag van de Nederlander. Dat vertelde Edwin Van der Sar, algemeen directeur bij Ajax, in een korte reactie in de aanloop naar het competitieduel tegen FC Twente. 

Ajax Amsterdam heeft er een uiterst woelige week opzitten. De Nederlandse topclub nam een week geleden afscheid van directeur voetbalzaken Marc Overmars na verschillende klachten rond grensoverschrijdend gedrag.

 

"Ongeveer anderhalve week voor het vertrek van Marc (Overmars) hoorden we de eerste geluiden", vertelde Van der Sar kort voor de wedstrijd tegen Twente. "We besloten toen een externe partij in te schakelen om de meldingen te onderzoeken."

 

Op 25 januari verzond Van der Sar een interne mail waarbij collega's aangemoedigd werden om het wangedrag te melden. Op 28 januari volgde wel nog een herbenoeming van Overmars als directeur voetbalzaken.

 

"Het is niet aan mij, maar aan de Raad van Commissarissen om zo'n benoeming uit te stellen", verdedigde Van der Sar zich. "Er waren toen enkel geruchten en er was nog geen bevestiging uit onderzoek."

 

"Later hebben we een onafhankelijk bureau ingeschakeld. We wilden 100 procent zeker weten of er een kern van waarheid in de geruchten zat, er moest ook de mogelijkheid zijn tot hoor-en wederhoor", aldus Van der Sar.

"Periode van verdriet en teleurstelling"

Bij ESPN werd Van der Sar even later ook nog even aan de tand gevoeld, daar kwam de algemeen directeur met nog wat extra informatie: "Ik wil nogmaals bevestigen dat ik tot anderhalve week voor het vertrek van Marc niet op de hoogte was."

 

"Zelf heb ik ook een zware periode achter de rug met veel teleurstelling en verdriet. Dan denk je ook wel eens aan je eigen rol, ik kon gelukkig kracht halen uit de mensen om me heen."

 

"Onze organisatie is dan inderdaad misschien niet helemaal geschikt om zulke situaties snel op te merken en tot een oplossing te komen. Het is voor ons dan ook een prioriteit dat zo'n gedrag niet meer kan voorkomen bij Ajax."

 

Vorige week zondag liet Ajax in een persbericht weten dat Marc Overmars de club per direct zou verlaten. De directeur voetbalzaken maakte zich schuldig aan grensoverschrijdend gedrag ten opzichte van meerdere vrouwelijke werknemers binnen de club.

De uitgebreide reactie van Van der Sar

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: