Ga naar de inhoud

EA Sports grijpt in en "schorst" Marc Overmars uit FIFA 22-spel

 do 10 februari 2022 12:09
Marc Overmars

EA Sports, de ontwikkelaar van het populaire voetbalsimulatiespel FIFA 22, heeft Marc Overmars geschorst uit het spel. EA Sports geeft officieel geen verklaring voor de 'schorsing' van Overmars, maar na de onthullingen over grensoverschrijdend gedrag van de directeur voetbalzaken van Ajax is die reden niet ver te zoeken.

Bij het opstarten van het bekende voetbalspel FIFA 22, verscheen er vandaag onderstaand bericht:

 

"Marc Overmars verschijnt vanwege een schorsing voorlopig niet meer in de FIFA Ultimate Team-pakketten en in Ultimate Draft."

 

De oud-topvoetballer van onder meer Ajax en het Nederlands elftal maakte als zogeheten 'icon' deel uit van de spelerspakketten die de gamers konden kopen of winnen. 

 

Zondagavond maakte Ajax bekend dat Overmars opstapt als directeur van voetbalzaken, omdat hij gedurende een langere periode grensoverschrijdende berichten heeft verstuurd naar meerdere vrouwelijke collega's. 

 

EA Sports haalt wel vaker (oud-)voetballers die in opspraak komen uit het spel. Dat gebeurde onlangs nog met de Engelse voetballer Mason Greenwood van Manchester United, die door zijn vriendin wordt beschuldigd van mishandeling, verkrachting en doodsbedreigingen.

Lees ook: