Ga naar de inhoud

Langlaufer Thibaut De Marre in Peking: "Hier heb ik 4 jaar voor getraind"

 ma 31 januari 2022 17:13

Net als vier jaar geleden in PyeongChang heeft België ook in Peking een langlaufer op de Winterspelen. De 23-jarige Thibaut De Marre wil zijn sport tonen aan de Belgen. "In de top 30 eindigden zou ongelooflijk zijn."

Met Thibaut De Marre (23) vaardigt Team Belgium een langlaufer af naar de Olympische Winterspelen in Peking (4-20 februari)."Sinds het begin van de winter verwachtte ik wel dat ik geselecteerd zou worden, maar nu het officieel is doet me wel iets", vertelt De Marre.

 

De Marre , die in Grenoble geboren is en de Belgische en Franse nationaliteit heeft, komt in Peking in actie op de skiatlon, de sprint, de 15 kilometer klassiek en misschien ook de 50 km massastart.

 

"Ik trainde hier vier jaar voor. Ik ben heel blij dat ik voldoe aan de criteria en ga proberen om ervan te genieten. Ik hoop in vorm te zijn in Peking, om het zo goed mogelijk te doen in de wedstrijden. Het doel is om in de top 30 te eindigen. Dat zou al ongelooflijk zijn, want het niveau zal heel hoog zijn."

 

Als enige Belgische langlaufer op de Winterspelen wil hij de sport op de kaart zetten. "Ik probeer te helpen bij de ontwikkeling van het langlaufen in België. De Winterspelen zijn het uitgelezen moment om te tonen dat de sport ook in België bestaat. Er is vooruitgang, ook dankzij de prestaties in het biatlon."

programma van Thibaut De Marre
zondag 6 februari 15km + 15km skiatlon 54e  verslag
dinsdag 8 februari sprint 76e verslag
vrijdag 11 februari 15 km klassieke stijl 59e verslag
zaterdag 19 februari 50 km vrije stijl 47e verslag
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.