Ga naar de inhoud

Great Ocean Road Open

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Goffin na nederlaag: "Het was beter dan de voorbije 9 maanden"

 do 6 januari 2022 12:14

David Goffin heeft het nieuwe jaar in het enkelspel ingezet met een nederlaag op het ATP-toernooi van Melbourne. "Ik onthoud vooral de positieve zaken", reageerde onze landgenoot. "Het is nu zaak om opnieuw met een zege aan te knopen."

Voor David Goffin (ATP-31) was het afgelopen nacht zijn eerste enkelwedstrijd sinds zijn uitschakeling op de US Open. Het gebrek aan wedstrijdritme bij de Belg speelde in de kaart van de Slovaak Alex Molcan (ATP-88), die won met 7-5 en 6-3.

"Het was niet gemakkelijk", reageerde Goffin. "Ik had moeite om in mijn ritme te komen. Dat is normaal als je al meerdere maanden geen wedstrijd meer hebt gespeeld."

 

Het duel werd anderhalf uur stilgelegd door de regen. "Na de onderbreking deed ik goede dingen. Maar op de belangrijke momenten liet ik de kansen liggen. Dat is een beetje het verhaal van de hele wedstrijd."

 

Goffin onthoudt vooral de goede dingen. "Ik heb de competitie hervat, speelde offensief, sloeg goed en voel me fysiek goed. Alles bij elkaar is dat beter dan wat ik de voorbije 9 maanden gepresteerd heb."

 

"Op training sla ik goed en is de motivatie aanwezig. We moeten voortgaan op dat elan en telkens beter worden. Het is nu zaak om opnieuw met een zege aan te knopen."

 

Goffin kwam in Melbourne ook in het dubbelspel in actie. Aan de zijde van de Bulgaar Grigor Dimitrov sneuvelde hij in de tweede ronde.

Op de belangrijke momenten liet ik de kansen liggen. Dat is een beetje het verhaal van de hele wedstrijd

David Goffin
Lees ook: