Fellaini schiet Shandong Taishan met tiende treffer naar Chinese landstitel

 zo 26 december 2021 16:54
Marouane Fellaini was dit seizoen van levensbelang voor Shandong Taishan.

Weer een trofee voor in de prijzenkast. Marouane Fellaini (34) kroonde zich vanmiddag met Shandong Taishan tot kampioen in de Chinese Super League. Het aandeel van de middenvelder in het succes valt allerminst te onderschatten: zijn openingsgoal in de titelmatch tegen Hebei FC was al zijn tiende treffer dit seizoen.

Dertien jaar na zijn eerste titel met Standard is Marouane Fellaini nog eens landskampioen. Door de 2-0-zege tegen Hebei is Shandong Taishan met nog twee speeldagen voor de boeg niet meer in te halen in de Chinese Super League. Voor de club is het de eerste landstitel sinds 2010 en de vijfde in haar geschiedenis.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Prominent op de kampioensvisual: Marouane Fellaini. De voormalige Rode Duivel had met 10 goals een enorm aandeel in de titel. Vanmiddag scoorde hij de openingstreffer tegen Hebei FC. In 2020 veroverde Fellaini ook al de beker met de Chinese club.

 

Fellaini, sinds 2019 bij Shandong, heeft nog een contract tot 2025.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: