Dan toch geen applaus: Refaelov uitgefloten bij terugkeer op Jan Breydel

  De vraag van Philippe Clement haalde niks uit. Lior Refaelov kreeg bij zijn eerste bezoek als Anderlecht-speler aan Club Brugge geen applaus, maar wel boegeroep en gefluit.

  Bij het afroepen van de ploegopstelling gingen de decibels al flink de hoogte in. Een aanzienlijk deel van de Club-supporters onthaalde Lior Refaelov met boegeroep en gefluit. Bij elk balcontact tijdens de wedstrijd was dat opnieuw het geval.

   

  Nochtans had Club-trainer Philippe Clement gehoopt op een positief onthaal van de voormalige publiekslieveling. "Ik hoop dat Lior applaus zal krijgen van onze fans", vertelde Clement tijdens zijn persconferentie vooraf. "Die traditie bestaat in Engeland, dan moet dat ook bij ons kunnen."

   

  Maar het zicht van Refaelov in Anderlecht-shirt zal dus toch te veel pijn gedaan hebben.

  Na de wedstrijd bleek dat het er tussen de spelers zelf een stuk gemoedelijker aan toe ging. Het wederzijds respect blijft groot.