Belgische eDevils stellen nieuwe opstelling én nieuw talent voor

 do 16 december 2021 16:41

Na wekenlang wikken en wegen stelt de Koninklijke Belgische Voetbalbond hun nieuwe selectie eDevils voor: de ploeg esporters die ons land zal vertegenwoordigen op internationale FIFA-toernooien. Profspelers Stefano Pinna en Zakaria Benato draaien al even mee in het wereldje, en worden vergezeld door nieuwkomer Keanu Newa.

Een nieuw toptalent

In april dit jaar startte de Voetbalbond met een eSports Acadamy, een soort trainingsparcours dat nieuw talent naar voren schuift om de eDevils te versterken. Na acht maanden is Keanu Newa de eerste alumnus van de eSports Academy die het tot de nationale ploeg schopt.

Tijdens de selectieprocedure ging nieuwkomer Newa succesvol de strijd aan met profspelers als Gilles Bernard (KRC Genk), Quinten Vande Wattyne (Standard), Thomas Vidic (Union) en Elias Bray (voormalig STVV-esporter.)

“Het voorbije jaar hebben we hard gewerkt om van onze eDevils een professionelere ploeg te maken,” vertelt Bart Cobbaert, manager bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

“Voor de eerste keer hebben we, met behulp van onze eSports Academy, een ernstige selectieprocedure op poten gezet. Hiermee konden we op een overzichtelijke manier een ranking creëren van de huidige spelers.”

“Aan de hand van die ranking wilden we nieuwe spelers dezelfde kansen geven als voltijdse esportprofs,” zegt Cobbaert. "We stellen Keanu Newa dan ook met trots voor. Hij schopte het van in zijn huiskamer tot eDevil in een mum van tijd, en is het ultieme bewijs dat het het waard is om te investeren in nieuw talent.”

Onder de vleugels van coach Michaël Vandeheyden zal hij, samen met oude bekenden Pinna (KRC Genk) en Bentato (Anderlecht), ons land vertegenwoordigen in de 2022 World Championships van voetbalgame FIFA 22.

Een zelfzekere coach

De kersverse eDevils starten hun eerste internationale kwalificatietoernooi met heel veel goesting. Vanaf 16 december nemen ze het op tegen Zweden, Portugal, Finland, Duitsland, Roemenië, Italië en Rusland in een reeks van vier 2-op-2-wedstrijden.

De drie beste ploegen kwalificeren zich voor de World Cup die volgende zomer plaatsvindt. Moesten de eDevils zich niet kunnen plaatsen, krijgen ze een herkansing in mei tijdens een nieuwe kwalificatieronde.

Coach Michaël Vanderheyden heeft er alle vertrouwen in: “Momenteel staan we op de 31ste plaats in het internationale klassement. Ons voornaamste doel is om in de top 20 terecht te komen."

"We zijn ervan overtuigd dat we ons zullen kwalificeren voor de laatste ronde van dit grote toernooi. Pinna, Bentato en reservespeler Newa gaan alles op alles zetten om ons land door de selectieronde te krijgen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.