Ga naar de inhoud

Thomas Vermaelen (36) en Japanse club Vissel Kobe verlengen samenwerking niet

 ma 13 december 2021 09:43
Thomas Vermaelen voetbalde sinds 2019 in Japan.

Waar ligt de voetbaltoekomst van Thomas Vermaelen? De Rode Duivel en Vissel Kobe laten weten dat ze het aflopende contract niet verlengen.

Thomas Vermaelen lag in Europa onder contract bij alleen maar prestigieuze clubs.

 

Van Ajax ging het naar Arsenal, Barcelona en AS Roma. In de zomer van 2019 ging de blessuregevoelige verdediger echter de exotische toer op met een transfer naar Japan. 

 

Bij Vissel Kobe deelde hij de kleedkamer met Barcelona-icoon Andres Iniesta. 

 

Vermaelen veroverde met zijn Japanse club enkele prijzen, maar Vissel Kobe laat weten dat er geen contract volgt voor het seizoen 2022. 

 

"Het was erg fijn om voor deze club te spelen", reageert Vermaelen op de breuk. "Ik heb hier prachtige momenten meegemaakt. Ik bedank de fans en wens de club veel geluk."

 

 Het is nog niet duidelijk wat de plannen zijn van Vermaelen, die meer dan 80 interlands op zijn teller heeft, maar over een terugkeer naar België en interesse uit de hoofdstad wordt al langer gespeculeerd.

 

Vanaf 1 februari 2022 is de linksvoetige verdediger alleszins een vrije speler.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.