meest recent

Dwars door Vlaanderen past parcours aan: "Positieve reacties gekregen na het BK"

 vr 26 november 2021 15:36
Dylan van Baarle was dit jaar de sterkste in Dwars door Vlaanderen.

Dwars door Vlaanderen (WT), op woensdag 30 maart 2022 de laatste belangrijke eendagskoers voor de Ronde van Vlaanderen, is naar de tekentafel gestapt. De klassieker voert enkele aanpassingen door, mee ingegeven door het gesmaakte BK van dit jaar en uit veiligheidsoverwegingen.

"De start- en aankomstplaats (Roeselare en Waregem) blijven behouden maar tussen deze twee punten hebben wij bewust enkele aanpassingen aangebracht", legde Guy Delesie van het organiserend comité uit. 

 

"We kregen na het Belgisch kampioenschap van dit jaar in Waregem heel wat positieve reacties. Die finale bleek een stuk lastiger te zijn dan wat werd verondersteld. Bovendien is er de mogelijkheid om op de hippodroom iets te organiseren voor wat betreft VIP-arrangementen. En met de parcourswijziging willen we ook de veiligheid van de renners ten goede komen."

 

"Wilden we van de Kluisberg naar de Côte de Trieu, dan was er een passage met een pak straatmeubilair", ging Delesie verder. "Elk jaar waren er in aanloop naar die bewuste Trieu valpartijen omdat het er in het peloton heel nerveus aan toe ging. We schrappen daarom die strook."

 

"In plaats van via Kerkhove en Anzegem naar Waregem te rijden doen wij dat nu met passages in Oudenaarde en Kruisem. Wel moesten we ervoor zorgen dat ons aantal kilometers niet drastisch zou stijgen. Dat ligt altijd rond de 180-185."

 

"De afdaling van de Stationsberg zullen we eveneens schrappen. In plaats van de Taaienberg en de Berg Ten Houte, maken we nu een opvolging van Berg Ten Houte en de Kanarieberg. Nieuw is ook onze tweede helling van de dag, de Zeelstraat in Zulzeke, en de Stooktestraat in Berchem."

 

"Die laatste doen wij nu opwaarts net als de Ladeuze die wij oprijden in plaats van er af te dalen en zo via de kasseizone van de Doorn in Oudenaarde stilaan richting Verbindingsweg in Waregem te trekken."

Bekijk de samenvatting van de editie van dit jaar:

Technische fiche:

Dit jaar ging de zege in Dwars door Vlaanderen naar Dylan van Baarle. De Nederlander haalde het voor de Fransman Christophe Laporte en Tim Merlier. 

 

De Nederlandse Annemiek van Vleuten won de vrouwenversie voor de Poolse Katarzyna Niewiadoma en de Amerikaanse Alexis Ryan.

 

Hellingen:   Nieuwe Kwaremont (62 km - Oudenaarde), Zeelstraat (71 km - Zulzeke), Côte de Trieu (79 km - Rozenaken), Stooktestraat (88 km - Berchem), Hotond (93 km - Ronse), Kortekeer (99 km - Zulzeke), Berg Ten Houte (113 km - Schorisse), Kanarieberg (118 km - Ronse), Côte de Trieu (131 km - Rozenaken), Hotond (135 km - Ronse), Ladeuze (146 km - Oudenaarde), Nokereberg (162 km - Nokere Kruisem), Holstraat (175 km - Waregem).       

Voornaamste kasseistroken
:   Varentstraat 2000 m (Kaster 55 km), Mariaborrestraat 2400 m (Maarkedal 102 km), Mariaborrestraat 2400 m (Maarkedal 142 km), Doorn 900 m (Oudenaarde 155 km), Herlegemstraat 800 m (Kruisem 171 km).

Lees ook: