Vandenbempt: "Topploegen beseffen dat Union niet zomaar uit top 4 zal zakken"

  Union staat met 28 punten knap aan de leiding.

  Fiere leider Union heeft nog "een extra dimensie" toegevoegd aan zijn spel, ziet Peter Vandenbempt in zijn analyse van speeldag 13. Maar ook bij Anderlecht en Genk viel er heel wat te beleven. 

  Het wordt alleen maar beter voor Union, want het heeft gisteren nog een extra dimensie toegevoegd aan zijn spel. Het wint nu ook, terwijl het net zo goed een stevige pandoering had kunnen krijgen in Gent.

   

  Union staat oververdiend op kop, we hebben al meermaals hun lof gezongen. Er waren nog een paar wedstrijden thuis, tegen Antwerp en Club Brugge bijvoorbeeld, die het verloor, maar die het eigenlijk altijd had moeten winnen op basis van de prestatie.

   

  Maar gisteren was dat niet het geval. Ze werden toch een helft lang overrompeld door AA Gent, dat toch bij de allerbeste ploegen van het moment is. Meer dan 70 procent balbezit. 

   

  Union-doelman Anthony Moris was sterk, de lat en de paal stonden een keer of vier in de weg en Gent miste alweer een penalty. En Union was zeer efficiënt. Twee keer aan de overkant geraakt en twee keer gescoord. 

  Union wint nu ook, terwijl het net zo goed een stevige pandoering had kunnen krijgen.

  In de tweede helft hield Union die voorsprong nog gemakkelijk vast. Ook wel door een goeie Moris, maar ook omdat Gent niet nog eens hetzelfde kon brengen. 


  En omdat ploegen van Felice Mazzu nu eenmaal goed kunnen verdedigen als ze luisteren naar de trainer. Stevig in blok, collectief sterk. 

   

  Dat is zeer frustrerend voor AA Gent, dat eigenlijk in de top 8 had kunnen springen en een achtervolging moet inzetten. 


  Stilaan begint het toch enkele topploegen te dagen dat Union niet zomaar uit de top 8 of zelfs uit de top 4 zal verdwijnen.

  Lees ook:

  "Anderlecht heeft zichzelf opnieuw tekortgedaan"