Racing Genk zet de trein weer op de rails in Zulte Waregem

  1. 45+1' - Doelpunt - Kristian Thorstvedt (0 - 2)
  2. 43' - Geel - Patrik Hrošovský
  3. 34' - Geel - Laurens De Bock
  4. 25' - Geel - Kristian Thorstvedt
  5. 13' - Doelpunt - Junya Ito (0 - 1)
  1. 86' - Doelpunt - Bryan Heynen (2 - 6)
  2. 82' - Doelpunt - Dereck Kutesa (2 - 5)
  3. 80' - Verv. Joseph Paintsil door Luca Oyen
  4. 80' - Verv. Paul Onuachu door Ike Ugbo
  5. 80' - Verv. Junya Ito door Théo Bongonda
  6. 76' - Geel - Mujaid Sadick
  7. 74' - Geel - Cameron Humphreys
  8. 63' - Doelpunt - Jelle Vossen (1 - 5)
  9. 63' - Verv. Kristian Thorstvedt door Mike Trésor
  10. 54' - Doelpunt - Jhon Lucumi (0 - 5)
  11. 52' - Doelpunt - Bryan Heynen (0 - 4)
  12. 47' - Doelpunt - Paul Onuachu (0 - 3)
  13'goalJunya Ito0 - 1
  45+1'goalKristian Thorstvedt0 - 2
  47'goalPaul Onuachu0 - 3
  52'goalBryan Heynen0 - 4
  54'goalJhon Lucumi0 - 5
  63'goalJelle Vossen1 - 5
  82'goalDereck Kutesa2 - 5
  86'goalBryan Heynen2 - 6

  Genk heeft een einde gemaakt aan een reeks van 3 competitienederlagen op een rij. Zulte Waregem kreeg 6 goals om de oren in eigen huis: 2-6. Voor Zulte Waregem is het na Club en Cercle opnieuw een pijnlijke nederlaag in eigen huis.

  Zulte Waregem - Racing Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Zulte Waregem gaf niet thuis bij het begin van de tweede helft en incasseerde drie goals in amper zeven minuten tijd.

  • Man van de match: Junya Ito dartelde als vanouds over het veld, had een voet in zowat elke Genkse aanval en tekende zelf voor een goal en twee assists.

  • Opvallend: Zulte Waregem heeft dit seizoen al 32 doelpunten geïncasseerd in 13 wedstrijden. Dat is een gemiddelde van bijna 2,5 tegengoals per match.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Genk (2-6)

  Ito scoort en laat scoren in de eerste helft

  Van den Brom had na de 0 op 9 wijzigingen aangekondigd in zijn elftal. Het belangrijkste slachtoffer bleek Bongonda te zijn, die vanop de bank moest toekijken hoe zijn vervanger Paintsil al na drie minuten voor gevaar zorgde. Bossut voorkwam een vroege goal.

   

  Zulte Waregem reageerde met een knal van Gano tegen de binnenkant van de paal, weliswaar vanuit buitenspelpositie. Meteen daarna werd de thuisploeg koud gepakt op de tegenaanval. Munoz kreeg een boulevard op rechts en legde klaar voor Ito, die de bal met veel gevoel tegen de touwen borstelde: 0-1.

   

  De thuisploeg slaagde er niet meteen in om te reageren en mocht blij zijn dat Onuachu in een vormdipje zit. De Nigeriaan wrong twee wenkende kopkansen de nek om.

   

  Met de rust in zicht ging er toch wat meer dreiging uit van Zulte Waregem. Gano kopte een hoekschop over de kooi van Vandevoordt. En net als bij de 0-1 kreeg de thuisploeg meteen daarna het deksel op de neus. Thorstvedt nam een pass van Ito heerlijk mee in de draai en liet Bossut kansloos achter: 0-2 bij de rust.

  Ito met de perfecte panna bij Seck, maar knalt dan op de lat

  Zulte Waregem lijdt schipbreuk na de pauze

  Meteen na de pauze ging Zulte Waregem compleet kopje-onder. Er was amper afgetrapt of Onuachu had zijn missers uit de eerste helft al goedgemaakt met een rake kopbal, op assist van Ito.

   

  En daar bleef het niet bij. Bij de volgende aanval, alweer opgezet door Ito, was het aanvoerder Heynen die voor de 0-4 zorgde, meteen gevolgd door de 0-5 van Lucumi bij een hoekschop. Nog voor het uur volgemaakt was, flikkerden de forfaitcijfers al op het scorebord.

   

  Toch slaagde Zulte Waregem er nog in om na dat pak slaag overeind te krabbelen. Jelle Vossen redde de eer met een geweldig schot in één tijd, op aangeven van assistkoning Dompé. Tien minuten voor affluiten werd het zelfs nog 2-5 dankzij Kutesa.

   

  Van een onwaarschijnlijke ‘remontada’ was evenwel geen sprake in Waregem, want Heynen zette in de slotminuten nog even de puntjes op de i met zijn tweede van de middag. Daar bleef het ook bij, Genk heeft de crisis op overtuigende wijze weggespeeld, voor Zulte Waregem is het terug naar af.

  Onuachu is niet van de bal te zetten

  Reacties na de wedstrijd:

  • Kristian Thorstvedt (KRC Genk): "We zijn heel blij met de overwinning en de zes doelpunten, maar tegelijk is het jammer dat we die twee goals incasseren. Als je één minpunt moet meenemen uit deze wedstrijd, is het dat wel. Maar goed, we hadden iets recht te zetten na een mindere periode, en het was een heel goede prestatie vandaag. Er was gedurende heel de wedstrijd veel beweging en we hebben mooie doelpunten gemaakt."

  • Jelle Vossen (Zulte Waregem): "We hebben in het begin geprobeerd om een goed blok te vormen en ze zo weinig mogelijk kansen te geven, maar na dat eerste doelpunt heb ik nooit het gevoel gehad dat het echt een wedstrijd geweest is. Zij hebben natuurlijk heel veel kwaliteiten om die ruimtes te benutten. Maar wij hebben daar te weinig tegenover gesteld. We begonnen aan de wedstrijd met een goed gevoel: 4 op 6 en een ronde verder in de beker.  Dat gevoel wilden we doortrekken, maar dan krijg je er in het weekend weer zes om de oren. Dat is heel pijnlijk."

  • Bryan Heynen (KRC Genk): "Twee veldgoals in één match, dat is mij nog niet overkomen. Vandaag gingen ze er wel in. En dat is leuk, zeker omdat we ook winnen. Het was een overtuigende overwinning. Die hadden we ook nodig, na een moeilijke periode. We speelden heel volwassen vandaag, op de twee tegengoals na. Het klikt ook goed op het middenveld met Thorstvedt en Hrosovsky. Dat zorgt voor een goede dynamiek en een goede wisselwerking. Ik denk dat het ook moeilijk te verdedigen is, met drie middenvelders die alle drie de posities kunnen bezetten."

  Bekijk de persconferentie met Dury en Van den Brom:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 90. Einde. Geen extra time, Wim Smet fluit na precies 90 minuten af. Racing Genk heeft vertrouwen getankt met een klinkende 2-6-overwinning tegen een bleek Zulte Waregem, dat enkel nog de eer kon redden met goals van Vossen en Kutesa. .
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Bryan Heynen van KRC Genk. 2, 6.
  4. tweede helft, minuut 86. Nog een knal van Heynen! De doelpunten blijven hier maar uit de lucht vallen! Zulte Waregem krijgt een hoekschop niet weggewerkt, Heynen jaagt de bal uiteindelijk in één tijd voorbij Bossut, die zich voor een zesde keer moet omdraaien. .
  5. tweede helft, minuut 84.
  6. tweede helft, minuut 83. Ook Kutesa laat het net trillen. Zulte Waregem maakt nog een tweede doelpunt! Kutesa neemt een lange bal van Ciranni mee en prikt de 2-5 naast een aarzelende Vandevoordt in doel. .
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Dereck Kutesa van Zulte Waregem. 2, 5.
  8. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KRC Genk, Luca Oyen erin, Joseph Paintsil eruit
  9. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KRC Genk, Ike Ugbo erin, Paul Onuachu eruit
  10. tweede helft, minuut 80. Ito naar de kant. Ito, de absolute uitblinker van vanmiddag, mag gaan rusten. Hij krijgt op weg naar de bank nog een dikke knuffel van de coach. .
  11. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KRC Genk, Théo Bongonda erin, Junya Ito eruit
  12. tweede helft, minuut 79. Beide ploegen gaan nog op zoek naar een extra doelpuntje. Seck kan niet afwerken bij een hoekschop, bij de daaropvolgende counter knalt Trésor wild over. .
  13. Gele kaart voor Mujaid Sadick van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 76
  14. Gele kaart voor Cameron Humphreys van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 74
  15. tweede helft, minuut 71. Nummertje van Ito. Ito zet Seck te kijk met een heerlijke panna, zijn schot vliegt via de bovenkant van de lat over. Wat een wedstrijd van de Japanner! .
  16. tweede helft, minuut 69. Vossen is even aangeslagen na een botsing in de lucht met Genk-doelman Vandevoordt, maar kan na de nodige zorgen weer verder. .