63'
Jelle Vossen
63'
1 - 5

Genk heeft een einde gemaakt aan een reeks van 3 competitienederlagen op een rij. Zulte Waregem kreeg 6 goals om de oren in eigen huis: 2-6. Voor Zulte Waregem is het na Club en Cercle opnieuw een pijnlijke nederlaag in eigen huis.

Zulte Waregem - Racing Genk in een notendop:

• Sleutelmoment: Zulte Waregem gaf niet thuis bij het begin van de tweede helft en incasseerde drie goals in amper zeven minuten tijd.

• Man van de match: Junya Ito dartelde als vanouds over het veld, had een voet in zowat elke Genkse aanval en tekende zelf voor een goal en twee assists.

• Opvallend: Zulte Waregem heeft dit seizoen al 32 doelpunten geïncasseerd in 13 wedstrijden. Dat is een gemiddelde van bijna 2,5 tegengoals per match.

Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Genk (2-6)

Ito scoort en laat scoren in de eerste helft

Van den Brom had na de 0 op 9 wijzigingen aangekondigd in zijn elftal. Het belangrijkste slachtoffer bleek Bongonda te zijn, die vanop de bank moest toekijken hoe zijn vervanger Paintsil al na drie minuten voor gevaar zorgde. Bossut voorkwam een vroege goal.

Zulte Waregem reageerde met een knal van Gano tegen de binnenkant van de paal, weliswaar vanuit buitenspelpositie. Meteen daarna werd de thuisploeg koud gepakt op de tegenaanval. Munoz kreeg een boulevard op rechts en legde klaar voor Ito, die de bal met veel gevoel tegen de touwen borstelde: 0-1.

De thuisploeg slaagde er niet meteen in om te reageren en mocht blij zijn dat Onuachu in een vormdipje zit. De Nigeriaan wrong twee wenkende kopkansen de nek om.

Met de rust in zicht ging er toch wat meer dreiging uit van Zulte Waregem. Gano kopte een hoekschop over de kooi van Vandevoordt. En net als bij de 0-1 kreeg de thuisploeg meteen daarna het deksel op de neus. Thorstvedt nam een pass van Ito heerlijk mee in de draai en liet Bossut kansloos achter: 0-2 bij de rust.

Ito met de perfecte panna bij Seck, maar knalt dan op de lat

Zulte Waregem lijdt schipbreuk na de pauze

Meteen na de pauze ging Zulte Waregem compleet kopje-onder. Er was amper afgetrapt of Onuachu had zijn missers uit de eerste helft al goedgemaakt met een rake kopbal, op assist van Ito.

En daar bleef het niet bij. Bij de volgende aanval, alweer opgezet door Ito, was het aanvoerder Heynen die voor de 0-4 zorgde, meteen gevolgd door de 0-5 van Lucumi bij een hoekschop. Nog voor het uur volgemaakt was, flikkerden de forfaitcijfers al op het scorebord.

Toch slaagde Zulte Waregem er nog in om na dat pak slaag overeind te krabbelen. Jelle Vossen redde de eer met een geweldig schot in één tijd, op aangeven van assistkoning Dompé. Tien minuten voor affluiten werd het zelfs nog 2-5 dankzij Kutesa.

Van een onwaarschijnlijke ‘remontada’ was evenwel geen sprake in Waregem, want Heynen zette in de slotminuten nog even de puntjes op de i met zijn tweede van de middag. Daar bleef het ook bij, Genk heeft de crisis op overtuigende wijze weggespeeld, voor Zulte Waregem is het terug naar af.