Ga naar de inhoud

Meteen bingo voor Isaac Kimeli in de CrossCup

 zo 24 oktober 2021 16:43
Het team van Isaac Kimeli.

Het Olympic Essenbeek Halle van Isaac Kimeli heeft in Berlare voor het 7e jaar op rij de CrossCup Relays gewonnen, de openingsmanche in het veldlopen. Bij de vrouwen ging de overwinning naar het AV Lokeren van slotloopster Lisa Rooms.

Verslag van de CrossCup Relays in Berlare

In de mannenkoers was het Leuven dat als eerste wisselde, met dank aan startloper Pieter Sisk. Simon Debognies zat voor Halle niet ver. 

 

De tweede lopers van beide teams, Belgisch kampioen veldlopen John Heymans en olympiër Isaac Kimeli, bleven zij aan zij. 

 

Alles zou door de derde lopers beslist worden. Het was Robin Hendrix die Halle een vlotte overwinning schonk. 

 

Ruben Querinjean, de regerende kampioen op de korte cross, bracht Waremme nog naar de 2e plaats. Het AC Lyra van slotloper Michael Somers eindigde als derde, Leuven met Guillaume Grimard vierde.   

 

Bij de vrouwen wisselde Elise Vanderelst, de nationale recordhoudster op de 1.500 meter, als eerste. Haar team uit Bergen zou nadien geen rol van betekenis meer spelen. 

 

Al snel was duidelijk dat het tussen Brabant-Wallon en Lokeren zou gaan met respectievelijke slotlopers Imana Truyers en Lisa Rooms. 

 

Die laatste dichtte eerst de kloof en won daarna in de spurt. Olympiër Mieke Gorissen bracht Atletiek De Demer uit Tongeren na een inhaalrace nog naar de derde plaats.   

 

De eerste individuele manche van de CrossCup volgt op 7 november in Mol.

Gaston Roelants: "Heel blij dat we opnieuw kunnen meestrijden met de wereldatleten voor medailles"