Ga naar de inhoud

Vincenzo Nibali haalt uit in slotrit en graait eindwinst Ronde van Sicilië mee

 vr 1 oktober 2021 15:42
Vincenzo Nibali
Nibali zegeviert in de Ronde van Sicilië.

Vincenzo Nibali soleerde naar de overwinning van de slotrit in de Ronde van Sicilië. Na 180 km van Sant'Agata di Militello naar Mascali was de Italiaan sterker dan zijn landgenoten Simone Ravanelli en Alessandro Covi. Nibali is meteen ook de eindwinnaar.

De laatste etappe van de Ronde van Sicilië beloofde - met dank aan een heuvelachtig parcours - een stevige uitdaging te worden voor het peloton. 

 

Het duurde lang vooraleer de vroege vlucht vorm kreeg, maar uiteindelijk slaagden 4 renners erin weg te rijden na 42 km. Een elitegroepje met Chris Froome, Alessandro Tonelli, Joan Bou en Julen Amezqueta gaf de koers kleur. 

 

In het peloton controleerde Movistar voor leider Alejandro Valverde. Veel bonus kregen de vluchters nooit door de aanwezigheid van Scaroni vooraan.

 

Op de laatste hindernis van de dag - de Sciara di Scorciavacca, een klim van 9,7 km aan 6,4% - kwam alles weer bij elkaar. David De La Cruz opende de debatten bij de favorieten, Valverde volgde, ook Bardet, Nibali en Covi schoven mee.

 

Nibali wilde meer dan meerijden in het pak, versnelde zelf en sloeg een kloofje. Hij rondde de top met 35 seconden bonus op de groep met leider Valverde. 

 

De Haai van Messina etaleerde daarna nog eens zijn daalkunsten en bouwde zijn voorsprong verder uit. Hij soleerde naar de dagzege en eindwinst, goed voor zijn eerste overwinning sinds de ritzege in de voorlaatste etappe naar Val Thorens in de Tour de France van 2019.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nibali in tranen: "Heb zoveel problemen gehad"

"Ik voel enorm veel emoties", reageert Vincenzo Nibali na de wedstrijd. "ik heb zoveel problemen gehad de afgelopen tijd. Ik had nooit verwacht dat ik hier kon winnen. Het is een jeugddroom dat ik zegevier in Sicilië samen met alle fans."

Lees ook: