Ga naar de inhoud

Vincenzo Nibali (36) keert terug naar vertrouwde nest van Astana

 do 23 september 2021 14:20
Vincenzo Nibali boekte zijn grootste successen bij Astana.

Vincenzo Nibali (36) trekt volgend seizoen weer het plunje van Astana aan. De Italiaanse ex-Tourwinnaar kende zijn meest succesvolle periode bij de Kazachse wielerformatie en tekent opnieuw voor één seizoen.

Na het afhaken van het Canadese bedrijf Premier Tech als cosponsor, werd Aleksander Vinokoroev amper twee maanden na zijn vertrek opnieuw aangesteld als sportieve teambaas. De Kazak beloofde meteen om Astana een grondige facelift te geven.

 

Met de terugkeer van Vincenzo Nibali lost hij alvast een deel van de verwachtingen in. De haai van Messina, die tussen 2013 en 2016 voor Astana reed, tekent een contract voor één seizoen.

 

Nibali won onder meer twee keer de Giro en één keer de Tour in loondienst van Astana. "Het doet dan ook heel veel deugd om terug te keren", zegt Nibali. "Het is een familie die me enorm veel heeft gegeven en me mijn grootste successen hielp bereiken."

 

"Ik kan nog niet zeggen wat mijn verwachtingen zijn voor volgend seizoen. Ik wil me uiteraard weer bewijzen, maar ik wil ook mijn ervaring doorgeven aan de jonge renners."

 

Na zijn vertrek bij Astana reed Nibali nog bij Bahrain-Merida en Trek-Segafredo. In die periode boekte hij nog één ritzege in elke grote ronde en won hij Milaan-Sanremo en de Ronde van Lombardije.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.