Alejandro Valverde viert wieler-rentree met dubbelslag in Ronde van Sicilië

  Alejandro Valverde (41) heeft de derde etappe in de Ronde van Sicilië gewonnen. De Spanjaard van Movistar maakte zijn rentree in deze rittenkoers na zijn sleutelbeenbreuk in de Vuelta. Op de hellende aankomststrook punchte hij naar de overwinning én de eerste plaats in het algemene klassement.

  In de heuvelachtige 3e etappe van de Ronde van Siciliië - met aankomst op een helling van 3,6 km aan 5,7% - waren de punchers aan zet vandaag. 

   

  Movistar, met kopman Alejandro Valverde die zijn zinnen had gezet op deze rit, controleerde autoritair. In de finale snelden ze met een rotvaart naar de voet van de slotklim.

   

  Movistar zette zijn kopman daar netjes af. In de laatste bochtige meters timede de 41-jarige renner perfect en snelde hij naar de zege. Hij bleef voor Alessandro Covi (UAE Team Emirates) en Jhonatan Restrepo (Androni Giocattoli Sidermec). Valverde kwam na de finish wel nog eens onfortuinlijk ten val over een kabel.

   

  Valverde leidt nu ook in het algemene klassement met zeven seconden voorsprong op Covi. Morgen wacht de slotrit. Het is voor Valverde zijn derde overwinning van het seizoen. Eerder won hij de GP Miguel Indurain en de zesde rit in de Dauphiné.