Ga naar de inhoud

Golfwereld kijkt toe of twee aartsrivalen ook kunnen samenwerken op Ryder Cup

 vr 24 september 2021 16:06
Bryson DeChambeau en Brooks Koepka zijn niet de beste vrienden.

De afgelopen twee jaar hebben ze elkaar meer dan één keer uitgedaagd, maar de komende 3 dagen moeten Brooks Koepka en Bryson DeChambeau zich gedragen als ploegmaats in de Ryder Cup. Lusten ze elkaar nog rauw of kunnen ze de strijdbijl begraven voor de belangrijkste golfwedstrijd tussen de VS en Europa?

Het is wellicht de vraag die elke golffan wou stellen aan Steve Stricker, de kapitein van het Amerikaanse team: “Ben je van plan om Koepka en DeChambeau aan elkaar te koppelen in een foursome of fourball?” Het antwoord was duidelijk: “Het kan altijd gebeuren, maar wellicht niet.”


Waarom wou iedereen een antwoord op die vraag? Omdat Koepka en DeChambeau, twee absolute topspelers, elkaar de afgelopen twee jaar op elke mogelijke manier bestoken. 


De vete is wellicht begonnen in januari 2019. DeChambeau, de golfende wetenschapper, probeert elke slag vooraf wiskundig te benaderen en neemt daarvoor zijn tijd. Dat lokte volgende reactie uit bij Koepka: “Ik begrijp niet dat je 1 minuut en 20 seconden nodig hebt voor een slag. Dat maakt me gek.”


Een Amerikaanse golfpodcast stelde een theoretische vraag: wie zou een bokskamp tussen hen twee winnen? “We weten allemaal wie dat zou winnen en ik ben het niet”, was het antwoord van DeChambeau. “Ik kan hem enkel gelijk geven”, lachte Koepka.

Van kwaad naar erger toen fans zich ermee bemoeiden

Wie dacht dat het pleit beslecht was, kwam bedrogen uit. DeChambeau
zei iets over de buikspieren van Koepka en die repliceerde gevat op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Daarna werd het alleen maar erger. Koepka probeerde DeChambeau belachelijk te maken nadat die niet had willen slaan in de buurt van een mierennest. 

 

En bij interviews wou hij niets zeggen over de eerste Majorzege van DeChambeau. “Als je niets vriendelijks kunt zeggen, dan zeg je beter niets.”
Toen ook de golffans een kant kozen, was het hek helemaal van de dam.

 

DeChambeau kreeg op veel plaatsen “Brooksie, Brooksie” te horen. Koepka bedankte op Twitter zelfs de fans voor hun steun op een toernooi waar hij niet speelde. 


Sommige van die fans waren verwijderd van de golfbaan nadat ze “Brooksie” hadden geroepen. Koepka wou die fans met plezier compenseren met gratis bier. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Splijtzwam of energieboost?

De vete kwam tot een hoogtepunt toen DeChambeau na een verloren play-off een fan die Brooksie had geroepen tot de orde riep. Hij gooide zelfs verwensingen in het rond en moest bedaard worden. 

 

De Amerikaanse PGA Tour greep in. Elke fan die DeChambeau op de korrel nam, zou worden uitgesloten.


De vraag de komende dagen is of de onderlinge vete tussen Koepka en DeChambeau een splijtzwam zal zijn in het Amerikaanse team. “Ik denk dat het hen juist energie kan geven”, zei de Europese kapitein Padraig Harrington.


DeChambeau zei alvast dat de strijdbijl begraven is. “We hebben enkele goeie gesprekken gevoerd. Maandag hebben we samen gegeten en alles is in orde. Misschien komt er na de Ryder Cup wel iets leuks aan, maar daar kan ik niets meer over zeggen.” De hele golfwereld is alvast benieuwd.

De vete gaf gespecialiseerde goksites heel wat inspiratie. Zo kun je geld inzetten op de kans of Koepka en DeChambeau een duo zullen vormen op Whistling Straits, maar ook veel originelere weddenschappen.

 

Wat dacht je van de kans dat een toeschouwer "Brooksie" zal roepen en uitgesloten zal worden of een vuistgevecht tussen de twee kemphanen op de golfbaan?