Ga naar de inhoud

Michèle George: "Wil in Parijs ook graag deelnemen aan de Olympische Spelen"

 ma 6 september 2021 11:57
Michèle George in Tokio: een winnares met grote klasse.
Michèle George in Tokio: een winnares met grote klasse.

De paralympische amazone Michèle George stapelt de olympische medailles op. Ook in Tokio mocht ze twee gouden plakken in ontvangst nemen. Stiekem hoopt George over drie jaar in Parijs te kunnen aantreden op de Olympische Spelen, dus bij de sporters zonder handicap.

Michèle George was gisteren te gast in De zevende dag. Daar had ze haar gouden medailles rond haar nek hangen. 

 

De 47-jarige George heeft nu al vijf gouden exemplaren van Paralympische Spelen in haar bezit, met ook 2 keer goud in Londen 2012 en goud en zilver in Rio 2016. 

 

"Maar ik kan zeggen dat dit niet went. Het is een ongelofelijk gevoel om die medailles mee te brengen naar België en ze hier te kunnen dragen", zei George.

 

"Bij elke competitie staat de teller op 0. Met hand en tand verdedig je jezelf en je land. De eerste 2 gouden medailles in Londen waren totaal onverwacht. Daarna kwam Rio en nu met een nieuw paard Tokio. Ook deze Spelen zijn voor mij een groot succes geworden."

 

Een gouden plak levert George 15.000 euro. Op de Olympische Spelen gaat het over 50.000 euro voor goud.

 

George jammert niet. "Ik ben zeer dankbaar dat we een premie krijgen, dat wil ik hier zeker benadrukken. Maar het is wel zo dat als we over integratie spreken, dat het dan goed zou zijn dat het prijzengeld gelijkgeschakeld wordt."

 

"Je mag ook niet onderschatten wat dit allemaal kost: een paard, het transport, de training... Dat gaat over een hoop geld."

 Het is een ongelofelijk gevoel om die medailles mee te brengen naar België en ze hier te kunnen dragen.

Michèle George

"Als men mij het juiste paard aanbiedt..."

Michèle George heeft een verlamming aan haar linkerbeen. Die zou haar niet tegenhouden om eventueel aan de Olympische Spelen voor sporters zonder handicap deel te nemen.


"Ik denk dat ik in mijn sport zou kunnen meestrijden. Het zou een droom zijn die uitkomt", zegt George.


"Ik zou dan wel een nieuw paard nodig hebben en dat is een grote investering. Een paard op de Olympische Spelen moet sneller en nog "elektrischer" zijn, zoals wij zeggen."

 

"Om een paard in korte tijd de Paralympische Spelen en Olympische Spelen te laten lopen, dat is een moeilijk verhaal. Maar als men mij het juiste paard aanbiedt, wil ik dat wel proberen in Parijs 2024."

 

"Je moet durven te dromen en durven te geloven in je dromen. Waarom niet? Wie weet neem ik in Parijs deel aan de Olympische én Paralympische Spelen."

Michèle George in De zevende dag:

Lees ook: