Ga naar de inhoud

WK-kwalificatie UEFA klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Engeland
26
10
8
0
2
39
3
2
Polen
20
10
6
2
2
30
11
3
Albanië
18
10
6
4
0
12
12
4
Hongarije
17
10
5
3
2
19
13
5
Andorra
6
10
2
8
0
8
24
6
San Marino
0
10
0
10
0
1
46
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Engeland
0
0
0
0
0
0
0
2
Polen
0
0
0
0
0
0
0
3
Albanië
0
0
0
0
0
0
0
4
Hongarije
0
0
0
0
0
0
0
5
Andorra
0
0
0
0
0
0
0
6
San Marino
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Engeland
0
0
0
0
0
0
0
2
Polen
0
0
0
0
0
0
0
3
Albanië
0
0
0
0
0
0
0
4
Hongarije
0
0
0
0
0
0
0
5
Andorra
0
0
0
0
0
0
0
6
San Marino
0
0
0
0
0
0
0

meest recent

FIFA na racisme in Hongarije: "Niet te tolereren, zullen gepaste sancties komen"

 vr 3 september 2021 12:14
De reacties van de Engelsen op het gedrag van de fans.

De wereldvoetbalbond FIFA heeft beloofd om "gepaste sancties" te nemen naar aanleiding van het racistische gedrag van een deel van de Hongaarse supporters gisterenavond in de interland tegen de Engelsen. Raheem Sterling en Jude Bellingham waren het mikpunt van oerwoudgeluiden. "Dit kunnen we niet tolereren", klonk het nog.

Racistische supporters ontsieren wedstrijd Hongarije-Engeland

Over de 0-4-zege van Engeland wordt niet veel gezegd in de pers vandaag, wel over het wansmakelijke gedrag van de Hongaarse fans. Zo waren er op bepaalde momenten apengeluiden te horen in het Puskas Stadion in Boedapest. 

 

Voor de aftrap jouwden Hongaarse fans de Engelse spelers ook uit toen die knielden. Sterling kreeg ook heel wat voorwerpen naar zich toegeworpen, toen hij een doelpunt vierde. 

 

De Britse premier Boris Johnson had de wereldvoetbalbond aangemaand tot actie op Twitter, wat de FIFA nu dus ook belooft te doen. 

 

"Eerst en vooral verwerpt de FIFA ten strengste elke vorm van racisme en geweld en heeft de bond een heel duidelijk nultolerantiestandpunt voor zulk gedrag in voetbal", klinkt het in een statement. "De FIFA zal gepaste actie treffen zodra de matchverslagen binnen zijn."   

 

Hongarije moet wegens discriminerend gedrag van zijn fans tijdens de EK-wedstrijden van deze zomer zijn volgende twee UEFA-thuiswedstrijden zonder toeschouwers afwerken. De wedstrijden in de WK-kwalificaties vallen echter onder de bevoegdheid van de FIFA, bijgevolg waren er donderdagavond wel toeschouwers toegelaten.   

 

In de verklaring verwijst de FIFA ook naar die sanctie, met als opmerking dat de sanctie moet worden nageleefd tijdens UEFA-competities. De bepalingen van de wereldvoetbalbond voorzien puntenaftrek, de verplichting om wedstrijden achter gesloten deuren te spelen of zelfs uitsluiting van competities.

De reactie van de Britse premier Boris Johnson

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken: "Was de sfeer op Wembley dan wel goed?"

De klachten van de Engelse spelers, voetbalbond en premier zijn alleszins niet goed gevallen bij Szijjártó Péter, de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken. Op Facebook postte hij een filmpje van de EK-finale. De Engelse fans jouwen het Italiaanse volkslied uit.

 

"De spelers van Engeland hebben het over een vijandige sfeer in Boedapest. Hier kan je het Italiaanse volkslied nauwelijks nog horen door het gedrag van hun fans. Is die sfeer wel goed? Hebben ze daar ook iets over gezegd?", schrijft hij.

 

Over het racisme in het stadion zegt de minister dan weer niets.

Hongaarse bond wil daders gestraft zien in naam van meerderheid van fans

De Hongaarse Voetbalfederatie (MLSZ) neemt het op voor de overgrote meerderheid van de supporters die in de Puskas Arena waren. De federatie belooft wel de daders zwaar te straffen.

"De overgrote meerderheid van de 60.000 fans in het stadion heeft de Hongaarse ploeg met fair play ondersteund, zelfs op het moment dat zij op achterstand stonden", klinkt het in een mededeling. "Het is in hun naam dat de daders geïdentificeerd en zwaar gestraft moeten worden."

Lees ook: