Ga naar de inhoud

meest recent

Cosnefroy houdt Alaphilippe van de zege in Bretagne Classic

 zo 29 augustus 2021 16:46
Honoré ziet in de achtergrond hoe Cosnefroy zijn ploegmaat Alaphilippe klopt.

Julian Alaphilippe is er niet in geslaagd de Bretagne Classic - Ouest-France te winnen in zijn regenboogtrui. Hij werd door ploegmaat Mikkel Honoré perfect afgezet in de laatste rechte lijn, maar medevluchter Benoît Cosnefroy was sneller dan de wereldkampioen in de sprint met z'n tweetjes. 

Julian Alaphilippe wil in september maar wat graag zijn wereldtitel verlengen. De Fransman bewees vandaag in de Bretagne Classic dat het met zijn najaarsvorm meer dan snor zit.

 

Op iets meer dan 60km van de finishlijn vertrok de wereldkampioen op een nijdige onverharde helling richting Quinten Hermans en Alessandro De Marchi, de overblijvers van de vroege vlucht.

 

Alaphilippe kreeg zijn ploegmaat Mikkel Honoré mee, ook Tour-winnaar Tadej Pogacar en Benoît Cosnefroy haakten hun wagonnetje aan.

 

Pogacar reed in Bretagne zijn eerste wedstrijd na de Spelen. Hij had moeite met het tempo van zijn kompanen en moest het duo van Deceuninck-Quick Step en Cosnefroy laten rijden.

 

Op de laatste helling van de dag raakte niemand meer weg, ondanks stevige prikken van Alaphilippe en Cosnefroy. Honoré kwam nog terug in de slotkilometer en deed zijn werk perfect in de laatste rechte lijn.

 

Alaphilippe begon als eerste aan de sprint. Hij leek vlotjes weg te snellen van Cosnefroy, maar die vond zijn tweede adem en ging nog over de wereldkampioen. Het is zijn eerste zege in de WorldTour.

Alaphilippe: "Tweede is ook niet slecht"

Julian Alaphilippe was niet al te ontgoocheld met zijn tweede plaats. Hij brak zelf de koers open. "Ik wil  altijd offensief koersen. Het was nog ver tot de finish, maar dat gaf niet."

 

"Op het einde van de wedstrijd had ik wel wat af te rekenen met krampen. Ik wist dan dat het moeilijk zou worden om Cosnefroy te kloppen. Hij was vandaag de sterkste en ik ben blij voor hem. Tweede is ook niet slecht."   

 

"Ik heb een korte pauze achter de rug en reed afgelopen donderdag nog de Druivenkoers in Overijse. Het was hier een pittig tochtje en  dat is niet slecht om de conditie aan te zwengelen. Ik ga nu naar de Ronde van Engeland, eind september volgt het WK. Natuurlijk wil ik mijn titel verlengen. Ik wil er nog een mooi seizoenseinde van maken."

Het was hier een pittig tochtje en  dat is niet slecht om de conditie aan te zwengelen.

Julian Alaphilippe
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bretagne Classic klassement

naamresultaatploeg
1
Benoît Cosnefroy
5:59:56
AG2R - Citroën TeamACT
2
Julian Alaphilippe
+0
Deceuninck - Quick-StepDQT
3
Mikkel Honoré
+3
Deceuninck - Quick-StepDQT
4
Ethan Hayter
+13
INEOS GrenadiersIGD
5
Connor Swift
+13
Team Arkéa - SamsicARK
6
Franck Bonnamour
+13
B&B Hotels p/b KTMBBK
7
Jasper Stuyven
+13
Trek - SegafredoTFS
8
Valentin Madouas
+13
Groupama - FDJGFC
9
Quentin Pacher
+16
B&B Hotels p/b KTMBBK
10
Giacomo Nizzolo
+17
Team Qhubeka - NextHashTQA