Harde kern Nice al zeker 4 duels niet welkom in stadion na knokpartij

    De supporters van Nice gingen de confrontatie met de spelers aan.

    Nice moet een deel van zijn stadion afsluiten na de schandaalmatch tegen Marseille. De harde kern van de Franse eersteklasser moet al zeker 4 wedstrijden thuisblijven.

    In het broeierige Nice werd het afgelopen weekend nog wat warmer tijdens het competitieduel tegen Marseille. Toen Dimitri Payet, die werd bekogeld door de supporters van Nice, iets teruggooide naar de tribune, gingen de poppetjes aan het dansen. De wedstrijd draaide uit op een knokpartij tussen spelers en fans.

     

    Het parket heeft een onderzoek geopend en ook de Franse profliga (LFP) heeft beide clubs al op het matje geroepen, maar de prefect van het departement Alpes-Maritimes heeft al een eerste sanctie opgelegd.

     

    La Tribune Populaire, waar de harde kern van Nice zit, moet minstens vier duels leeg blijven. Er moeten ook netten worden gehangen voor de tribune om nieuwe schermutselingen te voorkomen.

     

    De LFP zal beide ploegen waarschijnlijk ook nog sancties opleggen. Marseille riskeert ook om de wedstrijd met forfaitcijfers te verliezen, omdat het weigerde om nog op het veld te komen. Maar voorzitter Pablo Longoria wil dat niet aanvaarden.

    Lees ook: