Ga naar de inhoud

Man opgepakt na veldbestorming in Nice-Marseille

Nice-Marseille liep gisteravond helemaal uit de hand, omdat Nice-fans het veld bestormden.

De Franse politie heeft een 28-jarige man opgepakt die ervan verdacht wordt een speler van Olympique Marseille te hebben geslagen tijdens de match Nice-Marseille. Een kwartier voor tijd bestormden een aantal Nice-fans het veld, omdat een Marseille-speler een flesje had teruggegooid.

Een politiebron meldt dat een man werd opgepakt in Mandelieu-la-Napoule (Alpes-Maritimes). Het zou gaan om een fan van Nice. De wedstrijd tussen Nice en Marseille werd zondag 1,5 uur onderbroken, nadat supporters het veld hadden bestormd. 

 

Marseille-speler Dimitri Payet werd de hele match geviseerd door de harde kern van de thuisfans. Hij werd ook bekogeld met flesjes. Op een gegeven moment was Payet het beu en gooide hij een flesje terug.

 

Toen was het hek van de dam. Stewards trachtten de fans tegen te houden, maar tevergeefs. In het gewoel werden flink wat klappen uitgedeeld, ook aan de spelers.

 

Nice leidde op dat moment met 1-0, maar het duel werd niet beëindigd. Na anderhalf uur onderbreking besloot de scheidsrechter de match weer op gang te fluiten, maar de spelers van Marseille hadden besloten binnen te blijven.