Ga naar de inhoud

Elise Vanderelst sneuvelt in de halve finales op de 1.500 meter

 wo 4 augustus 2021 12:34
Elise Vanderelst
Elise Vanderelst

Elise Vanderelst heeft zich op de Olympische Spelen niet kunnen plaatsen voor de finale op de 1.500 meter. Onze landgenote liep in haar halve finale naar de 11e plaats.

Elise Vanderelst had zich maar ternauwernood kunnen plaatsen voor de halve finales. Met een 9e plaats in haar reeks werd ze dankzij haar chrono (4'05"63) opgevist voor de halve finales.

 

Vanderelst, die in juni in Firenze met 4'02"63 nog een Belgisch record liet optekenen, moest in de halve finales aanklampen, maar leek in het slot van de race toch nog wat op te schuiven. Die inspanningen braken haar evenwel zuur op in de laatste decameters.

 

Met een tijd van 4'04"86 liep onze landgenote wel sneller dan in de reeksen, maar een plaats in de finale zat er niet in. Alleen de snelste vijf loopsters van beide halve finales plaatsten zich voor de medaillestrijd, net als de beste twee verliezende tijden.

 

De Nederlandse Sifan Hassan was de snelste in de halve finale van Vanderelst en blijft zo op koers voor een tweede gouden medaille.

VIDEO: Bekijk de halve finale met Elise Vanderelst

"Ik blijf met een gemengd gevoel achter"

"Het ging behoorlijk snel en er werd ook veel geduwd", vertelde Elise Vanderelst. "Ik zat nog lang goed, maar toen ze gingen versnellen, moest ik toch passen. Het niveau ligt hier enorm hoog, niet zo verwonderlijk op de Olympische Spelen."   

 

De nationale recordhoudster had stiekem van iets meer gedroomd. "Ik hoopte om de koers van mijn leven neer te zetten, maar dat heb ik helaas niet gedaan", klonk het." Anderzijds loop ik wel de tweede chrono van mijn leven en sta ik op mijn 23e in de halve finales van de Olympische Spelen. Dat is niet slecht."

 

"Op zich is mijn doel hier wel bereikt. Ik ben niet echt gekraakt, maar kan alleen niet mee versnellen op het moment van de waarheid."   

 

"Ik blijf toch met een gemengd gevoel achter, want er zijn verschillende atletes die ik op het EK indoor geklopt heb en mij nu voorblijven. Dit is niet het toneel waarop ik graag geklopt word", besloot ze.

programma Elise Vanderelst
maandag 2 augustus reeksen  4'05"63 (9e in haar reeks - naar HF)
verslag
woensdag 4 augustus halve finale 4'04"86 (11e in haar HF - out) verslag